Dupa ce termenul limita de depunere a ofertelor a expirat duminica, divizia de semiconductori a Philips Electronics a inregistrat trei oferte, informeaza Financial Times.

Divizia de semiconductori este evaluata la peste 10 miliarde dolari.

Cele trei consortii ofertante sunt formate din Bain Capital, Francisco Partners, si Apax Partners, primul, al doilea este format din Kohlberg Kravis Roberts si Silver Lake Partners, care a ofertat si divizia de semiconductoare a Agilent, in anul 2004, si al treilea, format din Blackstone, Permira si Texas Pacific Group.

Cumpararea diviziei de chip-uri a Philips ar putea reprezenta a doua preluare ca valoare din domeniul IT dupa cea de anul trecut a SunGard Data Systems, care a fost preluata de sapte companii, valoarea preluarii fiind de 11,3 miliarde dolari.

Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator european de produse electronice de consum, si-a anuntat in urma cu o luna intentia de a-si reduce participatia in divizia de chip-uri electronice, in a doua jumatate a anului curent, pregatind divizia pentru oferta publica initiala.

Strategia directorului executiv Gerard Kleisterlee este aceea de a reorienta participatia companiei spre sistemul medical, dispozitive casnice de mici dimensiuni si corpuri de iluminat, departe de sectorul semiconductorilor, unde profiturile sunt foarte putin previzibile.

In luna decembrie, compania cu sediul central in Amsterdam, isi anuntase intentia de a separa divizia, care a inregistrat 15 la suta din valoarea totala de 30,4 miliarde euro (38,4 miliarde dolari) a vanzarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »