Motorola, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile, a informat luni ca va cheltui 1,2 miliarde dolari (950 milioane euro) cu rascumpararea unor pachete de actiuni in cadrul unui plan mai larg de rascumparare de actiuni in valoare de 4,5 miliarde dolari.

Motorola dispunea de o cantitate cash neta de 10,1 miliarde dolari (opt miliarde euro), la 1 iulie, o parte din acesti bani urmand a fi alocati acestor cumparari de actiuni.

"Credem ca, la pretul actual, actiunile Motorola reprezinta o investitie atractiva, iar recentele recumparari subliniaza continua noastra incredere in dezvoltarea pe termen lung a companiei", a declarat directorul financiar, David Devonshire. Actiunile Motorola, care au scazut cu 10 procente in prima jumatate a anului 2006, au crescut saptamana trecuta cu 0,72 dolari sau 3,5 procente, ajungand la 21,12 dolari, la Bursa de la New York, informeaza Rompres.

"Cu marea rezerva de cash nu credem ca rascumpararea actiunilor va afecta profilul creditului", a declarat analistul de la firma independenta de cercetare a obligatiunilor Gimme Credit, Dave Novosel. Actiunile Motorola nerecuperate erau in numar de aproximativ 2,49 miliarde, in 1 aprilie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ce alternative au investitorii care cred ca bursele sunt supraevaluate
Setari Cookie-uri