Rezultate slabe pentru e-commerce pe primul semestru: 34.426 de tranzactii cu o valoare totala de 2,1 milioane de euro.
Comertul electronic din Romania a insemnat, in primul semestru, 34.426 de tranzactii in valoare de peste 2,1 milioane de euro. In jur de 90% din numarul de tranzactii inseamna carduri emise in Romania, care au fost utilizate atit la intern, cit si la extern, a declarat Marin Mitroi, director general RomCard, citat de publicatia electronica www.no-cash.ro.

Diferenta de 10% se imparte in mod egal intre cardurile emise (in euro sau in dolari) de bancile din strainatate, care au fost folosite pentru cumparaturi din magazinele virtuale romanesti, a mai precizat sursa citata. Media unei tranzactii pe Internet cu un card emis in moneda locala este de peste 200 RON, in vreme ce pe cardurile emise in strainatate, in functie de valuta in care au fost emise, se inregistreaza 160 de dolari si 125 de euro.

Doar 78 de magazine accepta cardul

In baza de date a RomCard figureaza peste 200 de comercianti care s-au inregistrat in vederea configurarii magazinului virtual propriu in sistem 3D Secure. Dintre acestia, doar 78 isi desfasoara efectiv activitatea si vind online prin intermediul cardurilor bancare.

Romanii au cheltuit, anul trecut, 65 de milioane de dolari pe Internet, iar in acest an se estimeaza dublarea acestei sume, sustinea, recent, Madalin Matica, directorul pentru Operatiuni Europene al companiei DotCommerce.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6289&art=15636&cHash=a5b76f927d

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Orange lansează Yoxo, un nou tip de abonament digital
Setari Cookie-uri