Intelegerea urmeaza sa fie facuta publica odata cu lansarea iPhone 6, potrivit surselor Bloomberg. Clientii vor putea plati direct de pe telefonul mobil in magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului.

Noul model de smartphone al Apple va include si un cip pentru comunicarea in camp apropiat ("near-field communication"). Acest avans, impreuna cu tehnologia Touch ID, care permite recunoasterea amprentei utilizatorului iPhone-ului, vor asigura clientilor efectuarea de plati in siguranta, scrie Mediafax.

Cu toate ca si alte companii americane, precum Google, au investit in crearea unor modalitati de plata direct de pe telefon, retailerii din Statele Unite nu au fost foarte receptivi in legatura cu noua tehnologie, limitand astfel posibilitatea cumparatorilor de a utiliza aceasta inovatie, a explicat Ben Bajarin, analist al Creative Strategies.

El a precizat ca Apple ar putea face diferenta in acest sens, intrucat iPhone-urile au cea mai mare cota de piata din SUA. Totodata, Apple incearca, prin introducerea pe piata a portofelului mobil, sa-si mentina clientii si sa creasca cererea pentru produsele brandului.