Reglementările Uniunii Europene privind piețele digitale împing Apple către o serie de concesii pe care mulți nu și le-ar fi imaginat cu ani în urmă. Astfel, Apple a precizat că va face o serie de modificări care se pot traduce într-o deschidere a ecosistemului său pentru companiile terțe.

Decizia Apple vine pe fondul nevoii de a se conforma reglementărilor europene ce presupun, printre altele, posibilitatea utilizatorilor de a accesa prin intermediul dispozitivelor mai multe magazine de aplicații.

Astfel utilizatorii dispozitivelor Apple vor putea descărca aplicații și din magazine terțe, nu doar din iOS Store. Mutarea le oferă dezvoltatorilor de aplicații oportunitatea fără precedent de a evita comisioanele percepute de Apple pentru aplicațiile din propriul magazin, iOS Store.

Schimbările, programate să intre în vigoare la începutul lunii martie, vor include de asemenea și taxe mai mici percepute de Apple dezvoltatorilor de aplicații în Europa.

O altă schimbare importantă este aceea de a oferi posibiltiatea utilizării altor sisteme de plată, dincolo de Apple Pay.

De partea cealaltă, Apple, care a refuzat inițial să facă aceste concesii, acum se „teme” că o astfel de deschidere a ecosistemului va crește riscul atacurilor cibernetice.

Apple precizează că toate aceste schimbări vor fi incluse într-un update de software(iOS 17,4), ce va fi lansat în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene la începutul lunii Martie.

Uniunea Europeană a luat decizia de a schimba normele după care funcționează serviciile digitale prin introducerea Actului legislativ privind piețele digitale(PAD) și a Actului legislativ privind serviciile digitale(ASD), creând un set unic de reguli aplicabile pe tot cuprinsul blocului comunitar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri