Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA) si serviciile de informatii britanice dispun de un acces ascuns la reteaua mai multor operatori de telefonie germani, scrie Der Spiegel, pe baza unor documente de la Edward Snowden, relateaza AFP, scrie Mediafax.

Potrivit saptamanalului german, un program NSA numit "Treasure Map" comporta un acces clandestin la reteaua Deutsche Telekom si alti operatori mai mici, care-i permite sa ajunga pana la dispozitivele conectate la Internet - telefoane inteligente, calculatoare sau tablete. Acest program, catalogat drept un "Google Earth al Internetului" de catre Der Spiegel, serveste la "planificarea unor atacuri informatice" si "spionarea retelei", continua revista, care nu a putut sa obtina o reactie din partea NSA si nici a GCHQ, serviciul britanic insarcinat cu interceptarile.

"Un asemenea atac cibernetic incalca in mod clar dreptul german", a comentat Christian Steffen, directorul general al operatorului Stellar, caruia Der Spiegel i-a prezentat un document apartinand GCHQ care contine parole ale clientilor companiei si numele unui anumit numar de salariati.

Alertate de catre revista, Deutsche Telekom si operatorul regional Netcologne nu au identificat vreun dispozitiv suspect si nici scurgeri de date. Insa, potrivit sefului serviciului de securitate al Deutsche Telekom Thomas Tschersich, "accesul unor servicii secrete straine la reteaua noastra este total inacceptabil". "Examinam orice indiciu al unei posibile manipulari. In plus, am alertat autoritatile asupra acestui punct", a precizat Tschersich, citat de saptamanal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri