Windows 8.1, versiunea imbunatatita a sistemului de operare Windows 8 dezvoltat de Microsoft, a reusit sa atraga noi utilizatori in octombrie, numarul calculatoarelor personale care folosesc sistemul crescand la 10,92%, de la 6,67% in septembrie, potrivit CNET.

Desi consumatorii nu au fost foarte incantati de Windows 8, in principal din cauza interfatei complet schimbate, Microsoft a reusit sa recucereasca din terenul pierdut dupa lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezinta cateva dintre caracteristicile versiunilor anterioare, scrie Mediafax.

In august, compania americana a reintrodus butonul de oprire in meniul de start, precum si posibilitatea rularii mai multor aplicatii de pe desktop. De asemena, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfata promovat de vechile versiuni. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor raman fideli versiunilor mai vechi de windows, precum Windows 7 sau XP, potrivit datelor furnizate de Net Applications si citate de CNET.

La finele lunii octombrie, numarul calculatoarelor care utilizau Windows 7 a crescut la 53,05%, de la 52,71% in septembrie,. Windows XP avea o cota de piata de 17,2% luna trecuta, in scadere de la 23,87% in septembrie. XP pierde tot mai multi utilizatori dupa ce Microsoft a renuntat, in aprilie, sa mai ofere suport tehnic pentru aceasta versiune. Windows 8.1 se situa pe locul al treilea, urmat de Windows 8, cu o cota de piata de 5,88%, Mac OS X 10.9 (3,66%), Windows Vista (2,82%), Windows NT (1,64) si Linux (1,41%).

Sursa foto: Flickr.com

Citeste si:
Tinerii sunt ingrijorati ca parintii posteaza prea multe despre ei
Jumatate din adolescenti cred...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Microsoft, software care inlocuieste politistul la examene