Contractul de consultanta privind serviciile financiare pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom a fost semnat marti cu consortiul format din banca de investitii Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust de catre ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, si directorul general al Credit Suisse, David de Lanoy Meijer.

Scopul acestui contract este finalizarea cu succes a procesului de privatizare a operatorului Romtelecom, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna, in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile.

"Lansarea Ofertei Publice Initiale (IPO) va depinde de durata procesului de verificare a companiei, de conditiile de piata existente, precum si de alti numerosi factori. Doar dupa ce consultantii vor fi terminat verificarea, vom putea estima momentul listarii la bursa", a declarat ministrul comunicatiilor.

IPO va implica vanzarea pachetului minoritar al statului roman la Romtelecom, care detine 45,99 din pachetul de actiuni al Romtelecom, iar grupul grec de telecomunicatii OTE este actionarul majoritar, avand un procent de 54,01 % din actiuni.

Romtelecom este principalul furnizor de servicii de telefonie fixa din Romania, avand 4 milioane de clienti la sfarsitul lui 2005 si un capital social de 318,464 milioane RON.

In 2005, Romtelecom a obtinut un profit net de 233,7 milioane euro, in crestere cu 4,4 % fata de 2004, pe fondul unor venituri din exploatare de 927 milioane euro, cu 10,3 % mai mari decat in 2004.

Statul roman detine 45,99 % din actiunile Romtelecom, dupa ce in 2003 grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01 % din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si