O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Capitala a conceput o aplicatie pentru smartphone care ajuta persoanele care sufera de depresie sau anxietate. Proiectul elevilor a obtinut primul loc in cadrul competitiei Social Innovation Relay (SIR), organizata de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu NN Romania si Hewlett-Packard (HP).

Echipa, formata din elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea profesoarei Cristiana Popescu, si-a propus sa determine utilizatorii sa isi schimbe perceptia si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de BestBuddy si adaptate la profilul fiecarui utilizator.

Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone. "Am gandit aplicatia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va raspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi", a spus Alexandru Sasu, membru in echipa Buddy Apps.

El va participa, impreuna cu colegii lui, la finala internationala a competitiei, care va implica echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania.

Peste 30 de elevi din Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Galati, Giurgiu si Iasi au participat la finala nationala SIR, prezentandu-si proiectele de antreprenoriat social in fata juriului, format din reprezentanti JA Romania, NN Romania si HP. Competitia face parte din proiectul educational Social Innovation Relay, implementat la nivel international de Junior Achievement in parteneriat cu NN si HP. SIR provoaca elevii sa gan-deasca in echipa si sa formuleze solutii viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale identificate de ei in comunitate, in domeniile educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai si sustenabilitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liceenii romani vor sa combata depresia cu o aplicatie de smartphone