Un cunoscut fotograf si dezvoltator al unei aplicatii pentru platforma iOS a realizat un colaj din mai multe poze, in care sunt analizate performantele foto ale tuturor modelelor iPhone lansate din 2007 si pana in prezent.

Ca o scurta recapitulare, primul model de smartphone lansat de Apple, iPhone 3G, beneficia de o camera foto cu o rezolutie de 2 megapixeli, urmata de modelul 3GS cu o camera cu 3 megapixeli, dar care implementa pentru prima data functia de autofocus. iPhone 4 a fost primul smartphone al gigantului american care a incorporat o camera foto cu un senzor de 5 mega pixeli, in timp ce upgrade-ul 4s a venit cu o camera foto de 8 megapixeli. Modelele care i-au urmat, iPhone 5 si iPhone 5s si iPhone 6 – toate au avut camere foto de 8 megapixeli, dar de la o generatie la alta senzorul a fost mult imbunatatit.

Schimbarea a venit o data cu lansarea noii game iPhone 6s si iPhone 6s Plus, doua smartphone-uri care au fost dotate cu o camera foto de 12 megapixeli, cu posibilitate de filmare 4K si o imbunatatire a tututor caracteristicilor fata de modelele mai vechi.

Testele au fost realizate de catre fotograful Lisa Bettanyprin intermediul aplicatiei Camera+ din iOS si publicate pe blogul sau.

Citeste si: