“Nu este corect ca oameni care au investit pe zona de fix sa aiba acces la infrastructura noastra mobila si noi sa nu avem acces la infrastructura lor. Avem asteptari mari la acelasi reglementari pentru fix si mobil”, a spus Fallacher.

Declaratia a venit in contextul in care ANCOM a hotarat saptamana trecuta sa nu permita accesul Vodafone si Orange la infrastructura operatorilor de internet fix (precum RCS&RDS, UPC sau Telekom) motivand ca domeniul este destul de competitiv pentru o si mai mare liberalizare a pietei.

Pe de alta parte, RCS&RDS, companie care nu are o retea de telefonie mobila foarte dezvoltata, are acces la reteaua Vodafone in unele zone care nu are acoperire buna.

Citeste si:

Acest lucru a dus la nemultumire in randul principalilor operatori de telefonie mobila -Orange si Vodafone. Ceilalti doi operatori de telefonie mobila, RCS&RDS si Telekom au si servicii fixe de comunicatii.

“Piata este dinamica, fluida si in crestere continua, Romania inregistrand cel mai ridicat grad de concurenta la nivel de infrastructuri dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, cu un numar de peste 750 furnizori de servicii de acces la internet in banda larga la puncte fixe in anul 2014, cu peste 60% dintre conexiunile de acces cu viteze de cel putin 30Mbps si cu peste 2/3 din populatie in localitati acoperite de cel putin trei retele apte sa ofere acces la internet la puncte fixe. In acest context, trebuie subliniat faptul ca rata relativ scazuta de penetrare a conexiunilor de acces la internet in banda larga la puncte fixe este cauzata de factori precum gradul redus de penetrare a terminalelor care permit accesul la internet de acasa, gradul redus de alfabetizare digitala, precum si nivelul scazut al venitului mediu pe cap de locuitor, in special in mediul rural, si nu de lipsa de concurenta”, a explicat ANCOM in urma cu o saptamana.

Sursa foto: Andrada Mihailescu