Uber a derulat un sondaj online la finalul anului trecut, la care au raspuns 2.531 de persoane (parteneri si pasageri Uber).

Cine sunt utilizatorii Uber din Bucuresti

60% dintre cei care aleg Uber au sub 30 de ani, iar 9 din 10 au studii superioare. De cand exista Uber in Bucuresti, 25% dintre respondenti spun ca folosesc masina personala mai putin, in timp ce peste 40% spun ca aleg Uber atunci cand stiu ca la destinatie locurile de parcare sunt limitate.

Sondajul mai arata ca utilizatorii aleg Uber ca pe un mod sigur de a ajunge acasa. 7 din 10 comanda o cursa Uber in timpul serii sau pe timp de noapte. 97% ar recomanda serviciul si altor persoane.

Cine conduce cu Uber

Soferii partenerii Uber sunt in mare parte persoane educate, tinere si de varsta medie - 72% au intre 21 si 40 de ani si aproape 70% au studii superioare. Cand au fost intrebati de ce conduc cu Uber, 90% a spus ca apreciaza flexibilitatea si venitul in plus.

Partenerii Uber au ocupatii diverse: 37% sunt antreprenori sau liber profesionisti, 31% au un serviciu full-time, in timp ce 22% nu au o alta sursa de venit si conduc cu Uber in timp ce sunt in cautarea unui loc de munca.

Cand vine vorba de reglementarea serviciilor de ridesharing, 90% din utilizatorii si soferii parteneri cred ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa incurajeze dezvoltarea acestui serviciu.