Coreea de Nord s-a implicat in alegerile prezidentiale din Statele Unite si si-a exprimat sustinerea pentru candidatul la investitura republicana Donald Trump, pe care un site de propaganda l-a descris drept un “candidat la presedintie profetic”, care poate elibera americanii de teama zilnica a unui atac nuclear lansat de Coreea de Nord, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Potrivit unui articol publicat marti de DPRK Today, una dintre portavocile regimului comunist, Trump este „un politician intelept”, alegerea corecta pentru pentru electoratul american la scrutinul din 8 noiembrie.

Site-ul precizeaza ca propunerea controversatului om de afaceri ca SUA sa isi retraga trupele din Coreea de Sud, pana cand Seulul va plati mai mult, este una dintre caile de a obtine unificarea Peninsulei Coreea.

Trump a declarat la un moment dat ca este dispus sa discute cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a incerca sa rezolve dosarul nuclear. Mai mult, el a cerut Chinei sa ajute la solutionarea problemei.

“Se pare ca Trump nu este un candidat din topor, nebun, ignorant asa cum se spune, ci este, de fapt, un politician intelept si un candidat profetic la presedintie”, afirma autorul articolului, un expert coreean din China identificat drept Han Young Muk.

Pe de alta parte, favorita la investitura democrata, Hillary Clinton, este numita „Hillary cea proasta”, in urma propunerii acesteia de a aplica modelul de sanctiuni dure care au dat rezultate in cazul Iranului si pentru rezolvarea dosarului nuclear nord-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreea au luat amploare dupa ce regimul de la Phenian a efectuat al patrulea test nuclear in ianuarie, urmat de diverse teste de rachete, dintre care unele esuate. In replica, ONU a adoptat noi sanctiuni dure vizans tara comunista.

Astfel, toate produsele care ajung sau pleaca din tara asiatica sunt inspectate, iar inca 16 persoane si 12 organizatii au fost incluse pe lista neagra si vizate de interdictii de calatorie si inghetari ale conturilor si activelor.

In plus, ONU a interzis vanzarea sau trimiterea de arme mici si usoare in Coreea de Nord. Restul armelor erau deja vizate de interdictii. Mai mult, toti diplomatii nord-coreeni care se implica in actiuni ilicite vor fi expulzati.

Sursa foto: https://www.donaldjtrump.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri