Orange Moldova cumpara Sun Communications, cel mai mare operator de cablu TV

Orange Moldova, cel mai mare jucator de telefonie mobila din tara vecina, cu o cota de piata de 57%, a cumparat Sun Communications, cel mai mare furnizor de cablu TV din tara vecina, cu peste 100.000 de clienti, conform unui comunicat de presa al grupului.

„Tranzactia va permite Orange sa intre pe piata de servicii fixe de televiziune si sa ofere clientilor sai servicii noi, in special pachete convergente care vor include servicii fixe, mobile si de televiziune cu plata”, potrivit comunicatului.

Achizitia a fost integrala, de 100%.

„Astazi (n.red. 29 iunie), Orange a semnat un acord de a cumpara 100% din actiunile Sun Communications, cel mai mare operator de cablu de televiziune din Moldova. Achizita Sun Communications va permite Orange sa pregateasca aceasta piata pentru transformarea catre convergenta. Ambitia noastra este sa ne consolidam pozitia ca operator lider in Europa in convergenta serviciilor de internet fix, servicii de voce fixa si mobila si televiziune. Achizitia Sun Communications in Moldova este parte a acestei strategii”, mai scrie in comunicat.

Aceasta tranzactie vine la putin timp dupa ce Orange a lansat si pe piata romaneasca primele oferte convergente de fix-mobil, in baza unui acord de partajare a retelei cu Telekom. De altfel, anuntul a fost publicat si pe pagina de Facebook a lui Julien Ducarroz, actualul CEO al Orange Moldova. Cel mai probabil discutiile pentru tranzactie au inceput inca din perioada in care CEO al Orange Moldova era Ludmila Climoc, cea care de la 1 mai este sefa Orange Romania.

Citeste si:
Veniturile UPC Romania, evolutie de 4,3% in trimestrul doi
Veniturile UPC Romania,...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Cine este Sun Communications

Orange Moldova este cel mai mare operator mobil din tara, cu peste doua milioane de clienti si o acoperire a retelei 3G catre 84% din populatie.

Sun Communications este o companie fondata in 1993 si a devenit cel mai mare furnizor de servicii de televiziune din Moldova in functie de numarul de clienti si ofera servicii de cablu TV sub brandul Sun TV in localitatile Chisinau, Balti si Cahul. Sun TV are peste 100.000 de clienti activi, iar grila sa de programe contine 172 de programe si 25 de canale HD.

Sun Communications ofera de asemenea servicii de internet si VOIP (Voice over IP) pentru mai mult de 38.000 abonati, la conexiuni care ajung la 300 Mbps

Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea din partea Consiliului Concurentei.

Citeste si:
China anunță represalii împotriva SUA, în contextul interzicerii...
China anunță represalii...

Sun Communications, mentionata in dosarele Panama

Cel mai important concurent al Sun Communications este Moldtelecom- compania de stat de telecomunicatii din Republica Moldova.

Sun Communications are ca actionar majoritar un offshore – Lekert Management Ltd din Insulele Virgine Britanice, o companie infiintata in 2003. De inregistrare s-a ocupat firma Mossack Fonseca din Panama,potrivit publicatiei Rise Project.

Sursa foto: Pierre Z. Collet-2016

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri