Compania Microsoft Corp. a anuntat ca viitorul sistem de operare Windows Vista va include o serie de inovatii tehnologice menite sa reduca functionalitatea versiunilor piratate ale sistemului, conform NewsIn.

Reducerea functionalitatii face parte deja din sistemul de activare al sistemului de operare al Windows XP, dar noul sistem Windows Vista va beneficia de o tehnologie mult mai avansata, a precizat grupul pe site-ul oficial.

Microsoft a precizat ca viitoarele produse Windows Vista precum si Windows Server ''Longhorn'' vor fi primele care vor beneficia de noile tehnologii anti-piraterie, adaugand ca in timp aceste tehnologii vor fi integrate in toate produsele companiei.

Windows Vista va trebui a fi activat prin intermediul sistemului de activare al Microsoft in decurs de 30 de zile, in caz contrar sistemul va intra in "modul de funtionalitate redusa" pana in momentul in care va avea loc activarea.

Clientii care vor activa sistemul Vista vor beneficia de intreaga gama de programe a noului produs Microsoft, a precizat compania. Cei care nu vor activa copia lor a Windows Vista li se va aminti constant acest lucru, prin aparitia unui mesaj in unul din colturile ecranului, care anunta ca " Aceasta copie a Windows Vista nu este originala"

Analistul Goldman Sachs, Rick Sherlund, a trimis un comunicat clientilor in care a precizat ca Microsoft va trimite in curand ultimul update la versiunea de test a sistemului de operare, indicand astfel ca data de lansare a produsului este tot mai aproape, Vista putand a fi disponibil companiilor din noiembrie si clientilor particulari pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007.

Lansarea sistemului de operare Windows Vista, dezvoltat de Microsoft in ultimii cinci ani, a fost amanata deja de mai multe ori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri