Romsoft a inaugurat, joi in centrul comercial Unirea, un nou magazin dedicat in intregime produselor IT, ajungand astfel la un numar de 55 de magazine proprii in Bucuresti si in toate resedintele de judet. "Pentru prima jumatate a acestui an vanzarile retelei Depozitul de Calculatoare au inregistrat o crestere de 47% fata de perioada similara a anului trecut" a declarat Adrian Furnica, citat de NewsIn.Potrivit datelor oferite de companie Depozitul de calculatoare a avut in 2005 o cifra de afaceri de 42 de milioane de dolari si o cota de piata pe segmentul de retail de 11,2%.

Vanzarile de calculatoare (PC-uri) din Romania au inregistrat o scadere pentru al doilea trimestru consecutiv, iar valoarea pietei in lunile aprilie-iunie a fost cu 20,6% mai putin decat in trimestrul I, potrivit celui mai recent raport IDC. Conform IDC, sectorul guvernamental a generat trei la suta din vanzarile de calculatoare in trimestrul II, atat ca valoare cat si ca volum, in timp ce sectorul educational a avut o pondere de 4,1% din valoarea peitei si 4,5% din numarul de unitati vandute.

Utilizatorii casnici si intreprinderile mici si mijlocii raman in continuare segmentul cel mai mare de piata, reprezentand aproape 90% din vanzari din punctul de vedere al unitatilor si peste 80% din valoarea pietei in trimestrul al doilea, dar si acesta nu trece prin cea mai buna perioada. Flamingo Computers este pe primul loc pe piata de vanzari IT din Romania, ca numar de calculatoare vandute, cu o cota de 12%, iar pe locurile urmatoare se afla Complet Electro Serv (companie ce face parte din grupul Altex si isi comercializeaza calculatoarele sub marca Davio) cu 11,0% si K-Tech cu 9,9%.