Samsung Electronics a anuntat rezultatele financiare ale companiei pentru al treilea trimestru al lui 2006 (care s-a incheiat pe 30 septembrie 2006). Compania a realizat un profit net de 1,85 miliarde de euro (2,19 trilioane KRW) la venituri de 12,84 miliarde euro (15,22 trilioane KRW). Profitul operational pentru al treilea trimestru a fost de 1,56 miliarde de euro (1,85 trilioane KRW).

Strategia noastra de a realiza produse de inalta performanta, diferentiate pentru mai multe piete ne-a permis sa obtinem rezultate foarte bune pentru al treilea trimestru, intr-un mediu de piata competitiv precum cel al tehnologiei informatiei, a declarat Dr. Woosik Chu, Samsung Senior Vice President si director pentru relatia cu investitorii al Samsung Electronics.

Anticipam ca principalele noastre divizii de afaceri vor inregistra o crestere semnificativa in al patrulea trimestru. Intentionam sa investim inca 1 trilion KRW pentru a creste capacitatea de productie a diviziei de chip-uri de memorie, ceea ce va determina aparitia a noi oportunitati de venituri in anul urmator.

Vanzarile de telefoane, la un nivel record

Divizia Telecommunication Network Business a companiei a realizat venituri de 3.97 miliarde euro (4.71 trilioane KRW) si un profit operational de 439 milioane euro (520 miliarde KRW).

In al treilea trimestru, vanzarile in Europa pentru modelele de telefoane mobile de inalta calitate Ultra Edition au atins recordul de 30,7 milioane unitati si o marja a profitului de doua cifre, adica 11.1%.

In al patrulea trimestru, se estimeaza ca ritmul de crestere a cererii se va accelera, simultan cu dezvoltarea de ansamblu a pietei 3G, aflata in expansiune. Samsung se asteapta ca atat volumul vanzarilor, cat si pretul mediu de vanzare sa inregistreze o imbunatatire semnificativa, o data cu lansarea modelelor 3G Ultra Edition cu diverse design-uri.

Cererea pentru ecrane LCD a crescut

Divizia LCD a raportat venituri si un profit operational de 2,53 miliarde de euro (2,996 trilioane KRW) si respectiv 135 milioane de euro (160 miliarde won). Preturile ecranelor LCD pentru industria IT au castigat teren inainte de perioada vanzarilor ridicate din timpul sarbatorilor, iar vanzarile de televizoare cu diagonala de peste 40 de inci s-au mentinut la nivele foarte bune.

Samsung isi creste afacerile in Q3 datorita LCD-urilor si telefoanelor mobile In plus, adoptarea tehnologiilor de productie avansate, in special cea a de tip NAND Flash pe 60 de nanometri cu capacitate de 8 Gb, va reduce costurile de productie si va imbunatati rentabilitatea. Samsung Electronics intentioneaza sa investeasca 1 trilion KRW pentru a spori capacitatea de productie pentru chip-uri de memorie, care se estimeaza ca vor genera noi oportunitati de venituri in anul urmator.