Gigantul operator telecom Vodafone a confirmat discutiile cu Liberty Global (UPC) privind o potentiala tranzactie a unor proprietati UPC in tarile din Europa, cu exceptia Marii Britanii, unde business-urile celor doua companii se intersecteaza. Vodafone a confirmat ca discutiile au loc, desi sunt inca in faza incipienta.

Vodafone a spus ca inca nu exista nicio certitudine ca tranzactiile vor avea loc si nici nu a detaliat pe marginea termenilor sau a timing-ului in care ar putea avea loc, scrie presa internationala.

Vodafone si UPC au mai avut discutii in 2015 pe marginea unui posibil schimb de active. Cei doi giganti sunt parteneri venture in Olanda in Vodafone Ziggo Group Holding.

Cele mai mari tari in care cele doua entitati au operatiuni comune sunt Germania, Cehia, Ungaria si Romania.

Ce ar insemna o astfel de tranzactie pentru Romania? Un gigant care ar intra, intr-un final, in concurenta directa, cu arme egale (Internet, TV, telefonie), cu Telekom, RCS&RDS si Orange. In Romania, Vodafone nu are inca servicii fixe, in timp ce UPC nu are servicii mobile.

Citeste si:
Orange Romania lanseaza o biblioteca online pentru cei cu dizabilitati
Orange Romania lanseaza o...

Vestile ar insemna un lucru bun pentru consumatorii finali, concurenta urmand a creste simtitor. Intreaga piata telecom din Romania este de circa 4 miliarde de euro, urmand a evolua cu circa 3-4%, conform Liudmilei Climoc, CEO al Orange Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O noua runda de finantare ,,Connecting for Good"