Peste sapte milioane de romani au navigat pe internet in luna octombrie

In luna octombrie a acestui an, numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit sapte milioane, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro, remise NewsIn

Trafic.ro, serviciul de analiza web care monitorizeaza majoritatea site-urilor din Romania, a contabilizat in luna octombrie 26,463,136 vizitatori unici dintre care peste sapte milioane de vizitatori unici au fost din din Romania si aproape 19,5 milioane de vizitatori unici din strainatate.

Audienta activa a Internetului in Romania (romanii care acceseaza Internetul cel putin o data pe luna) a crescut cu aproape 50% (mai exact, 48,4%) fata de inceputul anului, cand, conform aceleiasi surse, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt din Statele Unite (23,68%), Marea Britanie (5,28%), Germania (3,95%), Canada (5,19%), Italia (4,03%), Franta (3,32%). Numarul mare al utilizatorilor din strainatate este dat de vizitatorii site-urilor romanesti care ofera servicii internationale ( precum download, dating), dar si de utilizatorii din diaspora.

La inceputul acestei luni, numarul site-urilor active inscrise in Trafic.ro a depasit cifra de 25.000 subliniind, o data in plus, dinamica din Internetul romanesc.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. Acest serviciu este dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web. Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin Internet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ai o afacere? Cum poți folosi WhatsApp Business pentru a comunica mai ușor
Setari Cookie-uri