Amsterdam, Olanda, se afla pe prima pozitie ca oras preferat de pasionatii de tehnologie, conform unui studiu realizat de compania RS Components. Europa domina acest top, insa, din pacate, Bucuresti ocupa doar locul 107.

Amsterdam a iesit pe primul loc datorita avansului tehnologic la nivel de infrastructura si a adoptarii rapide a vehiculelor electrice, plus un standard de viata ridicat si chirii acceptabile ca pret.

Bucuresti depaseste orase precum Brasilia (capitala Braziliei), Sofia (locul 117), Rio de Janeiro sau Moscova, insa este depasita de majoritatea oraselor mari din Europa. De exemplu Budapesta ocupa pozitia 76, Romania fiind depasita si de Praga, Ljubljana, Vilnius, Varsovia, Riga sau Zagreb.

In studiu s-au luat in calcul factori precum viteza Internetului, securitate cibernetica, salarii, diferente de venituri intre sexe, dar si preturi ale locuintelor, calitatea generala a vietii si infrastructura rutiera. La ultimele doua in mod clar Bucurestiul a cazut multe locuri, desi a castigat la viteza a Internetului si a preturilor apartamentelor.

Amsterdam, desi pe primul loc, a pierdut puncte la viteza internetului broadband, ocupand insa pozitia a doua la viteza Internetului mobil si a numarului de incarcatoare pentru masini electrice.

Citeste si:
Inca un sofer cu BMW a fost filmat de un sofer STB facand scandal
Inca un sofer cu BMW a fost...

Philadelphia, SUA, s-a plasat pe locul doi, cu un scor de 7,19, urmant de Oslo, Norvegia.

Silicon Valley, destul de jos in top

Silicon Valley, San Francisco, este deseori vazut ca un loc ideal in lumea tech. Cu toate acestea, Silicon ocupa doar locul 14 in lista. Orasul este pe primul loc ca salarii, si pe locul doi ca securitate cibernetica, insa se situeaza jos cand vine vorba de vitezele Internetului dar si a masinilor electrice.

Europa domina top 10. Astfel, in ciuda nesigurantelor privind Brexit si a crizei migrantilor, Europa ramane o destinatie preferata pentru cei care doresc sa lucreze in tehnologie. Batranul continent are 5 orase in top 10 – Amsterdam, Oslo, Geneva, Zurich si Berlin.

In ciuda infrastructurii tehnologice ridicate si a implicarii in zona de masini electrice, Londra ocupa doar locul 33 in top. Edinburgh este orasul din Marea Britanie cel mai sus in top, clasat pe locul 27.

Citeste si:
Cat costa sa inveti o limba straina in centre specializate sau online?
Costurile cursurilor de limbi...

Vezi mai jos un top segmentat pe mai multi factori.

Cele mai cautate orase tehnologice in functie de:

Viteza Internetului fix: Lyon, Franta

Viteza Internetului mobile: Oslo, Norvegia

Securitate cibernetica: Singapore

Dezvoltare ICT: Seoul, Coreea de Sud

Calitatea generala a vietii: Vienna, Austria

Salarii in sectorul tehnologic: San Francisco, SUA

Locuinte accesibile: Detroit, SUA

Diferente mici in salarii in functie de sexe: Lisabona, Portugalia

Puncte de incarcare ale masinilor electrice: Londra, UK

Infrastructura: Canberra, Australia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Bucuresti a montat indicatoare pentru vinieta in tot orasul