Miele, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente electrocasnice premium pe plan global, a lansat in Romania cuptorul Dialog, unul dintre cele mai performante din lume. In ciuda pretului de 8.000 de euro, oficialii companiei spun ca este destinat uzului casnic, prin utilizarea tehnologiei M Chef, dezvoltata de Miele.

Aceasta tehnologie permite undelor electromagnetice sa raspunda inteligent la textura alimentelor. Interesul in crestere al clientilor pentru bucataria de inalta calitate a facut ca Romania sa fie printre primele tari in care cuptorul Dialog este lansat la vanzare.

“Un numar din ce in ce mai mare de restaurante din Romania sunt incluse in ghidurile internationale. Unii dintre clienti vor sa repete experientele culinare si acasa, astfel ca numarul celor interesati de electrocasnicele de bucatarie Miele creste de la an la an”, spune Loredana Butnaru, general manager Miele.

Estimarile Loredanei se ridica la “cateva unitati vandute, sub 10”, pana la finalul anului.

Ce poate face un cuptor care costa cat o masina?

Tehnologia exclusiva Miele permite senzorilor sa pastreze un dialog constant cu mancarea. Practic, cuptorul “comunica” cu mancarea si determina cantitatea de energie termica necesara fiecarui ingredient in parte, cu ajutorul undelor electromagnetice, care sunt controlate pe tot parcursul procesului de gatire. Prin doua antene aflate in interiorul cuptorului se masoara constant modul in care moleculele din macare se rearanjeaza si este ajustat procesul de gatire. Astfel, sunt obtinute rezultate spectaculoase, precum gatirea perfecta a unui peste aflat intr-un cub de gheata, fara ca acesta sa se topeasca. Noul cuptor permite gatirea cu o precizie mai mare.

De exemplu, utilizatorii pot prepara simultan, pe aceeasi tava, trei tipuri complet diferite de mancare, fara ca aromele sa se amestece, iar meniurile sa fie incepute si finalizate in acelasi timp.

Mai mult, cuptorul are o camera video interioara, rezistenta la temperaturi extrem de ridicate, putand trimite informatii pe telefon sau tableta.

Tehnologia din cuptorul Dialog ofera si avantajul gatitului volumetric, astfel ca orice tip de carne va fi preparat uniform, atat la exterior dar mai ales in interior, un lucru extrem de dificil de realizat cu un cuptor conventional.

Timpul de preparare se diminueaza foarte mult, cu pana la 70% mai scurt. De exemplu, carnea de pui va fi perfect gatita in doar 15 minute, fata de 45-60 de minute, cotletul de vita in 55 de minute, fata de 120 de minute, iar pulled pork-ul in 2 ore si jumatate, fata de 8-16 ore in mod noral.

Miele a prezentat si noile echipamente electrocasnice premium – Generatia 7000. Toate acestea se conecteaza la smartphone-uri, fiind Wi-Fi ready. In plus, unele dintre ele pot fi controlate prin gesturi – de exemplu, doar treci mana prin fata cuptorului, si acesta porneste.

Cele mai vandute produse sunt masinile de spalat vase, iar la 1,8 masini de spalat vase vandute, Miele vinde si un uscator, conform oficialului companiei.

In 2018, compania a vandut in Romania cu 35% mai mult, pana la afaceri de 8,5 milioane de euro.

Sursa foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri