Siemens va cumpara grupul american de software UGS

Conglomeratul industrial german Siemens a anuntat ca va achizitiona producatorul american de software UGS, pentru suma de 3,5 miliarde de dolari, in aceasta suma fiind incluse si datoriile firmei americane, relateaza AFP.

Grupul bavarez pune in vanzare pe piata bursiera si divizia sa de piese pentru automobile VDO, din care va pastra totusi participatia majoritara, se precizeaza intr-un comunicat transmis Bursei. Grupul texan UGS, producator de software de gestiune a produselor, apartine unui numar de trei fonduri de investitii, Bain Capital, Silver Lake Partners si WarburgPincus, care achizitionat grupul UGS, in urma cu trei ani, cu doua miliarde de dolari, conform cotidianului de afaceri Wall Street Journal. Tranzactia trebuie sa mai primeasca acordul autoritatilor de concurenta.

Prin intrarea la bursa a VDO, care realizeaza anual o cifra de afaceri de aproximativ zece miliarde de euro, permite diviziei sa isi asigure o crestere durabila si profitabila, precizeaza Siemens. Compania este prezenta de mult timp in sectorul productiei de piese pentru automobile, insa divizia VDO a rezultat prin fuziunea activelor vechiului conglomerat Mannesmann.

VDO a achizitionat in 2004 o uzina de componente electronice apartinand grupului Chrysler, amplasat in Huntsville, SUA. Odata cu preluarea condureii grupului de catre Klaus Kleinfeld, la inceputul anului 2005, Siemens a demarat o vasta operatiune de restructurare, care are drept scop atingerea unor performante comparabile cu cele ale grupului american General Electric pana in luna aprilie a acestui an, conform cotidianului Wall Street Journal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri