Prin incheierea acestui acord pentru proiectul ôla cheieö, Motorola va implementa cele mai recente solutii GSM Motorola Reach si va asigura servicii complete in acest sens. Expansiunea ii va permite companiei Celtel sa isi dezvolte baza de abonati deja existenta, sa acopere zone noi si sa imbunatateasca calitatea retelei.

ôSuntem incantati de colaborarea cu Celtel Nigeria si suntem nerabdatori sa cultivam o relatie prolifica, de lunga durata. Implementarea tehnologiei Motorola si a solutiilor sale profesionale de servicii pentru dezvoltarea retelei vor permite o crestere naturala si eficienta a numarului de abonati Celtelö declara Ali Amer, Vicepresedintele Motorola Networks & Enterprise.

Datorita atributelor sale - solutia este eficienta din punct de vedere al costurilor, rapida, poate fi imbunatatita in mod constant si ofera in permanenta noi caracteristici si platforme - specialistii estimeaza ca GSM reprezinta o tehnologie cheie pentru conectarea urmatorului miliard de abonati de pe glob.

ôAm ales Motorola pentru acest proiect datorita experientei acumulate in domeniul serviciilor si pozitiei de lider pe care compania o detine in domeniul tehnologiei comunicatiilor. Celtel are certitudinea ca Motorola va sprijini eforturile sale, asigurandu-le utilizatorilor, din ce in ce mai multi, cele mai bune si mai avansate solutii, servicii si sisteme de telecomunicatiiö a adaugat Adebayo Ligali, CEO Celtel Nigeria.

Celtel reprezinta cea mai de importanta retea mobila pan-africana care, prin serviciile de telecomunicatii oferite, deserveste cele mai multe tari de pe continent si dispune de o baza de peste 15 milioane de clienti. Compania este una dintre cele mai cunoscute din Africa in domeniul licentelor comunicatiilor mobile, conectand mai mult de 400 milioane de persoane, adica aproximativ jumatate din populatia continentului. Celtel desfasoara operatiuni de telecomunicatii mobile in 14 tari.

Motorola este lider mondial si inovator permanent in domeniul comunicatiilor wireless si de banda larga. Una dintre cele 100 de companii incluse in celebrul top Fortune 100, avand o traditie indelungata si o prezenta puternica pe piata mondiala, Motorola a inregistrat in anul 2006 vanzari in valoare de 42,9 miliarde de dolari.