Inovatiile tehnice vor lua avant in urmatorii ani, tehnologia urmand sa fie tot mai mult prezenta in viata de zi cu zi, inlocuind chiar unele activitati umane. Acestea sunt concluziile generale ale unui sondaj efectuat in randul cercetatorilor din Coreea de Sud
Specialistii hi-tech din Coreea de Sud, unul din statele cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, prevad un viitor plin de inovatii prin care tehnologia va prelua tot mai multe din activitatile umane. Aproximativ 3.500 de specialisti in tehnologie au fost intervievati pentru realizarea unui sondaj, scrie BBC, marea majoritate fiind de parere ca lumea va cunoaste aceste inovatii incepand cu anul 2012.

Potrivit expertilor sud-coreeni, bateriile telefoanelor mobile vor trebui reincarcate o data la cateva luni spre deosebire de bateriile actuale care rezista pana la o saptamana. Expertii mai estimeaza ca in 2015 se vor putea transmite arome prin intermediul unui dispozitiv conectat la calculator, utilizatorii avand astfel posibilitatea sa mai experimenteze inca un simt in lumea virtuala: cel al mirosului. Tot in 2015, soldatii vor purta veste antiglont care isi vor schimba textura in functie de mediul inconjurator.

Cele mai optimiste previziuni sunt cele legate de inovatiile tehnologice in domeniul medical, expertii chestionati fiind de parere ca tratamentele medicale vor evolua semnificativ, impulsionate de noile tehnologii. Astfel, operatiile efectuate de roboti vor fi o rutina si in plus, celulele de sange umane vor putea fi strabatute de roboti microscopici care vor putea sa “lupte” cu fiecare microb pe care il vor intalni in cale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Colliers: Romania ar trebui sa atraga mai multe companii Fortune 500