Pe lângă fabricarea numeroaselor componente auto, megafabrica timișoreană a celor de la Continental a început să producă și oglinzi asferice, un element cheie fără de care punerea în funcțiune a unui Head-up Display, adică unitățile de afișare pe parbriz, nu ar fi posibilă.

Oglinzile asferice sunt cele mai importante componente optice ale unui Head-up Display (HUD). Un astfel de echipament afișează informații exact acolo unde sunt necesare în raza vizuală a șoferului. Conducătorii auto primesc toate informațiile importante, cum ar fi viteza, semnalele de avertizare și săgețile indicatoare pentru navigare, fără a se uita către instrumentarul de bord.

Producția de oglinzi asferice necesită un proces special cunoscut sub terminologia de „high precision molding”. Procedura implică un grad ridicat de cunoștințe, chiar și din partea celor mai experimentați specialiști din domeniu.

„Head-Up Display este unul dintre cele mai mari progrese tehnologice din industria auto, deoarece datorită acestuia șoferii rămân concentrați asupra drumului, au acces la informații de o importanță majoră cu privire la autovehiculul condus. Acest lucru reduce distragerea șoferului și contribuie la o conducere în sigurață. Pentru megafabrica din Timișoara să vedem ieșind de pe linia de producție acest nou tip de componentă, care poartă denumirea de oglinzi asferice, presupune competențe și responsabilități noi, precum și un plus în ceea ce înseamnă extinderea spectrului de compenente auto pe care le fabricăm aici”, a spus Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Automotive din Timișoara.

Primele modele de sisteme de afișare pe parbriz și-au făcut apariția în alte domenii, cum ar fi cel aeronautic pe avioanele de vânătoare, ca apoi să fie introduse și în industria automobilelor. De atunci și până la momentul de față, a fost dezvoltat continuu, inclusiv în cadrul centrului de dezvoltare și cercetare, cât și în cel de producție Continental Automotive din Timișoara. Unul dintre primele modele care a avut un HUD funcțional a fost Chevrolet Corvette C4, în anii '80.

În megafabrica din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecției, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord. Fabrica a livrat peste 148 de milioane de componente clienților, în cei peste 16 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele.

Compania cu profil tehnologic din grupul Continental fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 - 2022 Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Sursa foto: Continental

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri