Microsoft Corp. a achizitionat pentru 800 milioane de dolari compania americana Tellme Networks, unul din cei mai importanti producatori de software de recunoastere a vocii, informeaza BBC. Tellme este specializata in producerea de software pentru call-centre si pentru realizarea unor comenzi vocale.

Limba este universala, simpla si detine resurse incredibile pentru a deveni o interfata in utilizarea computerului, a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer. Analistii interpreteaza mutarea Microsoft ca un pas pe o piata care se va dezvolta considerabil in urmatorii ani. Utilizatorii vor folosi intr-un final Internetul pe baza comenzilor vocale.

Practic, cautarile online nu vor mai fi tastate in casutele de cautare si vor fi pur si simplu rostite, software-ul produs de Tellme avand capacitatea de a opera comanda primita. De asemenea, cautarile pe Internet prin intermediul telefoniei mobile vor deveni o operatiune la fel de utilizata ca si cautarile clasice actuale.

Serviciile Tellme include plasarea de comenzi, doar prin recuoasterea vocii, pentru utilizatorii serviciilor American Airlines si Dominos Pizza. Potrivit oficialilor companiei, aproximativ 40 de milioane de persoane utilizeaza lunar serviciile Tellme. Credem ca va fi posibil sa spui ''Show me the Daily Show' si sa vizionezi la televizor ce program doresti doar spunandu-i asta, a declarat directorul executiv al Tellme, Mike McCue.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri