Motorul de cautare pe internet Google doreste sa inceapa sa stearga regulat bazele sale de date in care sunt inregistrate cautarile efectuate de navigatorii pe internet pentru a proteja mai bine anonimatul acestora, relateaza NewsIn.

Google doreste sa elimine din bazele sale de date informatiile colectate prin intermediul cookie-urilor, acestea fiind programe informatice instalate pe anumite pagini web menite a monitoriza si inregistra preferintele utilizatorilor pentru a adapta mai bine paginile la cerintele acestora.

Grupul va mai sterge si anumite elemente ale adresei IP a utilizatorilor, coordonata prin care se poate identifica calculatorul folosit. Datele colectate vor fi sterse dupa ce au fost tinute in bazele de date ale Google timp de 18 luni. Acest sistem va deveni operational in aproximativ un an, afirma Google.

"Suntem fericiti sa anuntam modificarea politicii noastre de confidentialitate", au precizat avocatii Google, PeterFleischer si Nicole Wong, pe site-ul grupului.

Acesti avocati au explicat ca aceasta decizie a fost luata "dupa discutii cu experti in confidentialitate din Statele Unite ale Americii si Europa". Pentru Google aceasta modificare a politicii este una majora, avand in vedere ca firma californiana se obisnuise sa tina stocate toate datele utilizatorilor.