Top telefoane| Huawei P50: când se lansează și ce zvonuri au apărut legate de specificații

Top telefoane| Huawei P50: când se lansează și ce zvonuri au apărut legate de specificații

Noua serie ce ar urma să fie lansată de Huawei este P50, cuprinzând 3 dispozitive: P50, P50 Pro și P50 Pro Plus. Având în vedere că polemica dintre autoritățile americane și compania chineză continuă, chiar și după instalarea noului președinte Joe Biden, accesul utilizatorilor la Google Play Store va fi în continuare restricționat.

Top telefoane 2021: când se lansează Huawei P50?

În ultimii ani, Huawei și-a păstrat programul de lansări, seriile P20, P30 și P40 fiind dezvăluite la finalul lunii martie. Așadar, lansarea din acest an ar trebui să urmeze același tipar. În ceea ce privește prețurile, ultimele modele standard ale seriei P, respectiv P30 și P40 au avut la lansare un preț de 799 de euro. Rămâne de văzut dacă și seria P50 va merge pe același tipar.

Zvonurile privind procesorul ce se va afla pe dispozitivele Huawei P50 fac referire la Kirin 9000, care a apărut prima dată pe modelul Mate 40 Pro al companiei chineze. Există însă câteva semne de întrebare cu privire la echiparea seriei P50 cu acest procesor, tot din cauza tensiunilor pe care compania chineză le are cu autoritățile americane. Depinde însă de stocurile pe care au reușit cei de la Huawei să și le asigure.

În ceea ce privește display-urile, zvonurile vorbesc atât despre ecrane de 6.22 inch cu o rezoluție de 2.340 X 1080, cât și despre ecrane de 6.58 inch cu o rezoluție de 2.640 x 1.200.

Sursa foto: astudio / shutterstock.com

Top telefoane| OnePlus 9: specificații și data de lansare

Top telefoane| OnePlus 9: specificații și data de lansare

O imagine a seriei OnePlus 9 se conturează din ce în ce mai clar ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public. Seria, ce ar urma să fie lansată la finalul lunii martie, este de așteptat să includă trio-ul OnePlus 9, OnePlus 9 Pro și OnePlus 9 Lite.

Publicația Android Central precizează, pe surse, că lansarea ar fi programată pe 21 martie 2021, cu aproximativ o lună mai devreme decât data la care a avut loc lansarea seriei OnePlus 8, de anul trecut.

Motivele din spatele lansării mai devreme a seriei ar ține de dorința companiei de a avea o perioadă mai mare de timp în care să concureze cu ultimele produse lansate de competitori precum Samsung, care și-a prezentat seria Galaxy S21 la începutul acestui an.

OnePlus 9, cât și OnePlus 9 Pro ar urma să vine echipate cu o baterie de 4.500 de mAh, putere de încărare de 65W prin intermediul încărcării clasice și 45W pentru încărcarea wireless. O altă componentă importantă a noii serii ține de procesorul Snapdragon 888. Modelele ar urma să aibă un design curbat spre laturi, cameră frontală fiind inglobată în ecran în partea de stânga sus, în timp ce pe spatele telefoanelor vom întâlni un modul dreptunghiular, pe care se poate observa logo-ul Hassleblad, conform techadvisor.co.uk.

În ceea ce privește ecranul, acesta ar urma să fie unul de 6.55 inch, rezoluție Full HD+ pentru OnePlus 9 și un ecran de 6.78 inchi și rezoluție QHD+ pentru OnePlus 9 Pro.

sursa foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

 Sony Xperia 1 III: procesor Snapdragon 888

 Sony Xperia 1 III: procesor Snapdragon 888

Data de lansare a Sony Xperia 1 III nu a fost încă anunțată oficial, însă uitându-ne la ultimele două lansări, putem observa că atât în 2019, cât și în 2020, acestea au avut loc pe data de 24 februarie.

Conform zvonurilor apărute în presa internațională, modelul ar urma să se bucure de un procesor Snapdragon 888. În ceea ce privește elementele de design, producătorul de telefoane pare a continua pe aceeași linie setată de generația lansată în 2020, concentrându-se însă specificații îmbunătățite.

În ceea ce privește ecranul, acesta va fi un OLED HDR de 6,5 inch cu rezoluție 4K. Pe spatele telefonului ar urma să găsim 3 senzori foto, dintre care unul de tip periscop.

sursa foto: Anton Watman / Shutterstock.com

Honor View 40

Honor View 40

Lansat deja în China luna ianuarie a acestui an, modelul este așteptat să apară pe piața din Europa până la finalul lunii martie. Este primul model lansat după separarea companiei de Huawei, proces finalizat anul trecutul.

Pe spate întâlnim un set-up de trei camere, cea principală fiind de 50 de megapixeli, în timp ce în partea frontală întâlnim o cameră de 16 megapixeli, inserată într-un ecran OLED de 6,72 inci, Full HD cu o rezoluție de 2.767 x 1236 pixeli.

Procesorul este un MediaTek Dimensity 1000+, Honor View 40 venind cu o memorie RAM de 8GB și un spațiu de stocare de până la 256 GB. În ceea ce privește bateria, aceasta ar este de 4000 mAh.

Sursa foto: N.Z.Photography / Shutterstock.com

Blackberry 2021: o revenire importantă a producătorului pe scena smartphone-urilor?

Blackberry 2021: o revenire importantă a producătorului pe scena smartphone-urilor?

Surpriza de anul acesta în materie de lansări de telefoane pare a veni de la BlackBerry, care se încăpățânează să mizeze pe dispozitivele cu tastatură QWERTY în format fizic.

Telefonul ar urma să fie compatibil cu tehnologia 5G și este dezvoltat în colaborare cu Foxconn.

Acesta ar urma să fie disponibil în Europa în prima jumătate a anului și în America de Nord, rulând pe sistemul de operare Android. Modelul este văzut ca un produs de nișă, a carui preț este așteptat să se situeaze în jurul a 800 de dolari.

Sursa foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Sursa foto: View Apart / Shutterstock.com