In luna martie a anului curent, ponderea detinuta de primii 10 virusi a crescut la 60% din totalul infectiilor raportate la nivel mondial, fata de 52% cat a fost in luna anterioara, trendul de consolidare al amenintarilor informatice fiind din ce in ce mai pronuntat, reiese dintr-un studiu realizat de BitDefender.
BitDefender, divizia de securitate informatica a Grupului Softwin, a anuntat clasamentul amenintarilor informatice din luna martie 2007, perioada in care o noua epidemie online a izbucnit in randul utilizatorilor de Internet.

De departe, pe primul loc ca si raspandire se afla Trojan.Peed.Gen, care a obtinut 30,96% din totalul atacurilor detectate de BitDefender in luna martie. Troianul circula prin e-mail si poate inchide aplicatiile antivirus si functii din Windows precum Task Manager sau RegEdit. in acelasi timp, se transmite automat tuturor adreselor de e-mail gasite pe computerul infectat. Mesajul are ca subiect diverse expresii "de dragoste", precum "Time to love" sau "I Love You Soo Much". Virusul continua sa se raspandeasca rapid pe Internet, asa incat specialistii BitDefender anticipeaza ca numarul infectarilor va continua sa fie ridicat si in lunile urmatoare.

Pe locul al doilea in top se situeaza o clasa de virusi detectata generic de BitDefender: BehavesLike:Trojan.Downloader, a carui raspandire a inceput insa sa scada din intensitate. Pe pozitia a treia este clasat unul din cei mai longevivi virusi existenti pe Internet, Netsky.

Pe langa nume cunsocute ca Bagle sau Nyxem, din clasament se mai pot nota doua tendinte. Intai, faptul ca se inmultesc codurile care exploateaza vulnerabilitatile Iframe care se regasesc in pagini HTML si mesaje e-mail, doi astfel de virusi fiind foarte activi. In al doilea rand, noul intrat, Win32.Sality.M, este unul din cei mai periculosi virusi de luna trecuta, iar raspandirea sa rapida are la baza componente de cod imprumutate de la celebrul virus Bagle.

BitDefender reprezinta o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari. Realizata pentru a oferi protectie completa retelelor si sistemelor companiilor, gama de solutii BitDefender cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, antispyware, antirootkit, personal firewall si solutii de administrare a securitatii.

BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului SOFTWIN si are reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA.

Top 10 Malefic Martie 2007

Loc Virus Procent infectari
1. Trojan.Peed.Gen 30.95
2. BehavesLike:Trojan.Downloader 16.30
3. Win32.Netsky.P@mm 6.02
4. Exploit.Iframe.Vulnerability.B 4.46
5. Exploit.Iframe.Vulnerability 4.37
6. Win32.Bagle.HM@mm 2.51
7. Win32.Nyxem.E@mm 2.26
8. Win32.Sality.M 2.05
9. Win32.NetSky.D@mm 2.03
10. Trojan.ASXLoad.A 1.86
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri