Coldwell Banker ofera servicii de real-estate rezidentilor Second Life

Odata cu transformarea Second Life intr-un adevarat fenomen online, Coldwell Banker Real Estate Corporation a anuntat ca va fi prima companie imobiliara care va vinde proprietati in cadrul acestei comunitati.

Membrii Second Life isi creeaza diferite personaje, cunoscute sub numele de avatars, pe care le folosesc pentru a naviga prin comunitatea de peste 5 milioane de rezidenti din luma intreaga.

Odata ce au accesat aceasta lume virtuala a Second Life, avatarurile sunt libere sa exploreze societatea, sa mearga la cumparaturi, sa interactioneze cu ceilalti, sa participe la evenimente si sa faca, in esenta, tot ceea ce ar face si in lumea reala, inclusiv cumpararea sau inchirierea proprietatilor virtuale.

Coldwell Banker are un inventar de peste 500 de case ce ocupa 550.000 de mp in sectiunea Ranchero, preturile proprietatilor virtuale variind in functie de marime si stil. Rezidentii Sceond Life se pot intalni cu un broker-avatar al Coldwell Banker, intr-unul dintre birourile virtuale, unde, dupa caz, se programeaza o intrevedere pentru vizionarea proprietatilor virtuale de care sunt interesati. La sfarsit, cumparatorii care incheie o tranzactie cu Coldwell Banker primesc mobila virtuala noua pentru casa cumparata, cadou din partea firmei.

"La fel ca si membrii Second Life, proprietarii de azi sunt avansati in cunostintele tehnologice, asadar este extrem de important sa le oferim oportunitatea de a se aventura si experimenta brandul nostru intr-o varietate de moduri, fie ele in lumea reala sau virtuala. Second Life este o platforma virtuala excelenta ce ne va permite sa interactionam cu consumatorii in mediul unde acestia se intalnesc, comunitatile 3-D online", a declarat Charlie Young, senior vice president, marketing, la Coldwell Banker Real Estate Corporation.

"Sediile Coldwell Banker din Second Life inglobeaza si facilitatile oferite pe site-ul companiei, prin servicii de evaluare a casei, prezentari video precum si abilitatea de a cauta proprietati reale si de a contacta un broker" a mai spus Young.

Pentru acei participanti care doresc sa faca o achizitie, exista functia Vcommerce, o premiera pentru Second Life, prin care avatarul atinge "cu palma" un scanner, care il identifica si ofera informatii despre statusul sau, simplificand procesul de cumparare.

Comunitatea Second Life este dezvoltata de compania Linden Lab, iar pentru tranzactiile din aceasta lume virtuala se folosesc Dolarii Linden. Rata de curs dintre cele doua monede variaza in functie de cerere si oferta, insa media este de 1 USD = 250 Dolari Linden.

Cu o istorie de 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation. Reteaua Coldwell Banker este formata din 3.800 de birouri si 123.700 de brokeri, si acopera peste 30 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri