Romtelecom castiga Educatia pentru conectarea la Internet

Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentantii Romtelecom pentru crearea unui program de conectare la internet a scolilor, dupa ce ministrul educatiei s-a plans ca nimeni din minister nu "a fost capabil" sa ii prezinte un astfel de proiect.

"Ieri (n.red. - luni) am avut o intalnire cu responsabilii din ministerul educatiei si nimeni nu a fost capabil sa imi spuna cand vor avea acces la internet toate scolile din Romania. Nu exista un program cu responsabilitati si termene. Aceasta este realitatea trista pe care am gasit-o la minister", a afirmat citat de NewsIn, ministrul educatiei Cristian Adomnitei. Adominitei a mai anuntat ca, in urmatoarele doua saptamani, va aloca 500 de milioane lei pentru scolile de arta si meserii si pentru construirea de campusuri scolare.

Seful Executivului i-a solicitat ministrului educatiei sa initieze discutii cu autoritatile din statele unde exista comunitati mari de romani, precum Spania si Italia, pentru deschiderea de scoli in limba materna. Admonitei l-a informat pe Tariceanu ca deja a discutat cu oficialii de la Sevillia pentru inaugurarea a doua scoli in limba romana.

Ministrul educatiei l-a insotit ieri pe premierul Tariceanu in vizita de lucru la Grupul scolar „Doamna Chiajna” din localitatea Rosu. Cu aceasta ocazie seful Guvernului si ministrul educatiei au prezentat proiectul pentru construirea Campusului scolar din Rosu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri