Primele doua etape ale proiectului Netcity, de realizare a unei retele optice in Capitala, vor costa circa 164 de milioane de euro, iar anuntul de intentie privind licitatia pentru desemnarea executantului va fi publicat luni, a declarat pentru NewsIn, directorul executiv Alexandru Radu.
"Suntem in faza finala de elaborare a caietului de sarcini, urmand ca luni sa publicam anuntul in Monitorul Oficial din tara noastra, cat si in Monitorul Oficial al Uniunii Europene", a explicat oficialul din Primaria Capitalei.

Licitatia pentru desemnarea executantului retelei de fibra optica, Netcity, la nivelul Capitalei trebuia sa aiba loc inca de la inceputul acestui an, insa "Primaria a decis ca aceasta sa se repete, din cauza noii legi a achizitiilor publice, care contine alte proceduri, care au condus la modificarea documentatiei".

Potrivit lui Radu, proiectul retelei magistrale de fluxuri informationale din Bucuresti, care are trei etape de executie, va fi gata in opt ani de zile. "in primii doi ani va fi gata prima etapa, care presupune construirea unei retele in zona centrala a Capitalei, pe circa 1.200 de strazi si care necesita o investitie de 94 de milioane de euro din partea partenerului privat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Cea de-a doua etapa, care va fi gata tot in doi ani, presupune implementarea de retea de fibra optica pe restul de aproximativ 5.300 de strazi din Capitala", a precizat Radu. Extinderea retelei in intreaga zona metropolitana, ultima etapa, va dura patru ani.

In cadrul viitorului parteneriat public - privat, primaria va pune la dispozitie domeniul public, in timp ce partenerul va asigura finantarea, proiectarea, executia, administrarea si dezvoltarea retelei metropolitane. Parteneriatul va dura 49 de ani.

Netcity va implementa conceptul "fiber to the home", adica un sistem deschis de servicii cu o viteza de minimum 1 Gbps la beneficiar. Primaria isi propune, astfel, sa creeze premisele includerii telecomunicatiilor din Bucuresti in cadrul serviciilor publice, punand bazele "societatii informationale" la nivelul Bucurestiului.

De asemenea, oficialul Primariei Municipiului Bucuresti a tinut sa precizeze ca Netcity este primul brand inregistrat al acestei institutii. "Vineri am luat de la OSIM titulatura, acum este o marca protejata a municipalitatii", a conchis Alexandru Radu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri