Un grup de hackeri și activiști încearcă să saboteze efortul de război al lui Putin printr-o metodă insolită: făcându-i pe oficialii Kremlinului să piardă timpul în apeluri telefonice și conferințe fictive.

Grupul de hackeri ”Visurile neclare ale Șeherezadei” a creat un bot care inițiază conferințe telefonice între diverse instituții oficiale din Rusia. Fiecare dintre acestea crede că cealaltă a avut inițiativa, astfel că oficialii pierd timpul încercând să înțeleagă de ce s-au sunat între ei, fără să știe că au fost păcăliți. Scopul hackerilor este acela de a le bloca liniile telefonice și a îngreuna gestionarea invaziei din Ucraina, scrie Techspot.

A fost creat și un site, intitulat ”Fă-i pe ruși să piardă timpul azi”, de unde oricine poate suna și irosi vremea unor oficiali ai Kremlinului sau doar să asculte cum aceștia pierd minute bune discutând despre motivul pentru care s-ar fi sunat unul pe altul. Apelurile sunt complet anonime – sau, mai bine zis, cel care este sunat crede că apelul vine de la o altă instituție oficială. Iată cum sună o conversație de acest fel:

”Dacă stai la telefon, nu poți ordona bombardamente, coordona soldați sau face planuri de invazie”, spun hackerii. ”Dacă nu știi rusă, poți măcar să le ții linia telefonică ocupată”.

Cei de la ”Visurile neclare ale Șeherezadei” spun că au strâns numere de telefon de la mii de angajați ai Dumei de Stat, ai Ministerului Apărării și celui al Economiei, dar și de la funcționari din administrația publică și chiar politicieni de la vârful puterii.

Citește și: Poate să fie dat jos Putin de oligarhi, de Șoigu sau de poporul rus? Cosmin Popa, specialist în spațiul rusesc: ”O așteptare în van”

După câteva mii de apeluri, site-ul a devenit temporar nefuncțional, din cauză că, spun hackerii, telefoanele de pe care se suna s-au supraîncălzit. Ei promit însă că în scurt timp, utilizatorii vor putea din nou să irosească timpul oficialilor lui Putin.

Sursa foto: Harold Escalona / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri