Cel mai mare retailer online, Amazon.com, a ajuns la o intelege cu IBM in privinta proceselor de incalcare a brevetelor care se derulau de aproximativ jumatate de an, scrie BBCNews. IBM Corp. a intentat la finalul lunii octombrie doua procese, afirmand ca tehnologia dupa care functioneaza cel mai cunoscut jucator pe piata de comert electronic reprezinta un brevet propriu.

Amazon a fost acuzat ca a incalcat cinci brevete tehnologice ale IBM, procesele fiind intentate in doua districte din Texas, recunoscute pentru sentintele favorabile acordate celor care detin brevete tehnologice. In replica, Amazon a intentat la randu-i un proces producatorului de PC-uri, acuzandu-l ca a incalcat cinci brevete proprii.

Cele doua companii au precizat astazi intr-o declaratie de presa comuna ca au ajuns la o intelegere, Amazon urmand sa plateasca IBM o despagubire a carei valoare nu a fost precizata. “Speram ca relatia noastra cu Amazon va deveni mai productiva in viitor”, a spus Dan Cerutti, managerul general al diviziei de proprietate intelectuala din cadrul IBM. Cele doua companii au mai precizat ca au convenit ca in viitor sa isi ofere suport tehnologic.