Vodafone este interesat sa cumpere operatorul spaniol de telefonie si internet Jazztel, iar purtatorii de cuvant al Vodafone au declarat ca firma analizeaza orice optiune disponibila pentru a putea oferi servicii de internet in banda larga in Spania.

Vodafone s-a numarat printre companiile care au licitat alaturi de Orange pentru furnizorul spaniol de internet Ya.com, detinut de Deutsche Telekom, potrivit editiei de miercuri a Dow Jones Newswires.

Gigantul german a scos Ya.com la vanzare in luna martie, alaturi de alte active pe care nu le considera esentiale, ca parte a unei strategii de a revigora principala companie din grup, care s-a confruntat cu o concurenta in crestere, in timp ce costurile salariale au diminuat profitul.

Conform surselor citate de Dow Jones Newswires, Orange a facut o oferta mai mare decat Vodafone pentru Ya.com, iar discutiile pentru finalizarea tranzactiei dintre Orange si Ya.com se afla in stadiu avansat.

La sfarsitul lui martie, mai multe companii si-au exprimat interesul de a cumpara Ya.com, inclusiv Jazztel, Telecom Italia si Telmex, dar sursa mentionata mai devreme a spus ca nici una dintre acestea nu a venit cu o oferta solida.

Cu aproape 400.000 de abonati, Ya.com este pe locul patru intre furnizorii spanioli de servicii IT pe scara larga, dupa Telefonica, Orange si compania de televiziune prin cablu Ono.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri