Furnizorul german de tehnologii de comunicatii Materna a cumparat 75% din actiunile companiei romanesti Best IT Solutions, Restul de 25% aparține in continuare asociatului fondator Alin Bittel. Directorul companiei romanesti a declarat pentru NewsIn ca va fi pastrat in functie. Bittel nu a vrut sa precizeze suma incasata de la Materna, insa a mentionat ca va investi banii pentru extinderea afacerii si pregatirea angajatilor.

"Integrarea si dezvoltarea afacerii in diverse locatii este in prezent o prioritate pentru noi. Nu excludem si posibilitatea de noi achizitii in alte tari este-europene daca se vor ivi noi oportunitati", a declarat directorul general al grupului, Winfried Materna. "Apartenenta la grupul Materna faciliteaza firmei Best IT Solutions un acces mai bun pe piata, in special la nivelul companiilor mari. Prin aceasta, noi ne pozitionam in topul ofertantilor de solutii pe segmentul „IT Service Management“ in Romania", a adaugat directorul grupului german.

Best IT Solutions activeaza pe piata din 2004 si are clienti din sectorul public, telecomunicatiilor si financiar-bancar. Compania este specializata in proiectarea si implementarea solutiilor de IT Service Management, iar aceste servicii constituie un domeniu de baza al activitatii grupului Materna. Firma are in prezent opt angajati si isi va desfașura pe viitor activitatea sub denumirea Materna Information & Communications.

Lider printre firmele de software in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Materna are la nivel mondial 1.200 de angajati, iar in 2006 a realizat o cifra de afaceri de 150 milioane de euro. Prin Business Unit Information, Materna realizeaza solutii IT complete pentru optimizarea proceselor in companii si in administratia publica. in Europa de Est, in afara de Romania, Materna a deschis sedii in Bulgaria, Slovacia si Cehia. Sunt planificate si alte activitati in Europa de Est, cum ar fi, de exemplu, deschiderea unei sucursale in Slovenia.