Ultimele raportări financiare ale Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, arată că pierderile totale al companiei lui Mark Zuckerberg au ajuns la un nivel dureros din cauza proiectului de dezvoltare a unui metaverse.

Raportul financiar pentru trimestrul al doilea al Meta, arată că pierderile totale de la Reality Labs, divizia care se ocupă de dezvoltarea metaverse-ului visat de Mark Zuckerberg, au depășit pragul 40 de miliarde de dolari, relatează BusinessInsider. Și se pare că acestea se vor adânci, în condițiile în care Meta nu plănuiește să se oprească din a investi în visul fondatorului Facebook.

Mark Zuckerberg a ținut să explice că acestea sunt pierderi asumate, în condițiile în care investiția în metaverse este un pariu de cursă lungă.

„Nu vă pot garanta că voi avea dreptate în privința acestui pariu. Cred că aceasta este direcția în care se îndreaptă lumea", a subliniat șeful Meta.

Zuckerberg a continuat explicând diferitele tendințe tehnologice de consum pe care le-a observat, făcându-l să creadă că o versiune mai captivantă a internetului va deveni norma în anii următori.

„Toate aceste tendințe se aliniază pentru a mă face să cred că este corect ceea ce facem acum. Cred că vom fi fericiți că am făcut asta", a mai spus Zuckerberg.

Investitorii l-au ascultat pe Zuckerberg, acțiunile Meta au crescut la bursă

Cu toate că pierderile sunt semnificative, investitorii au continuat să cumpere acțiunile Meta, ceea ce a generat o creștere de 7% a prețului per acțiune în ședința de tranzacționare de miercuri.

Se pare că investitorii au acceptat explicația lui Zuckerberg referitoare la intenția lui de a continua să investească într-un proiect al cărui succes încă este greu de probat.

Previziunile și criticile analiștilor au fost mult mai blânde cu Meta și Mark Zuckerberg în condițiile în care alte divizii ale grupului Meta au înregistrat rezultate solide, iar alte proiecte ale companiei au perspective mult mai bune, cum ar fi dezvoltarea tehnologiilor AI, dar și lansarea rețelei Threads, cu care Mark Zuckerberg vrea să-i fure utilizatorii lui Elon Musk de pe Twitter.

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru, profitul generat de aplicațiile Facebook, Instagram și WhatsApp a crescut cu 2 miliarde de dolari, compensând, într-un fel, pierderile de la Reality Labs care s-au ridicat la 3,7 miliarde de dolari în intervalul aprilie-iunie 2023.

Mai mult, previziunile arată că veniturile grupului Meta ar urma să crească și în trimestrul al treilea. În plus, compania a făcut disponibilizări uriașe și a redus cheltuielile în alte moduri. Așadar, investitorii de la bursa americană consideră situația financiară a companiei ca fiind încurajatoare.

Sursa foto: Meta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri