Microsoft si LG Electronics isi licentiaza reciproc patentele

Microsoft si LG Electronics (LGE) anunta incheierea unei intelegeri de utilizare a proprietatii intelectuale licentiate pentru actualele si viitoarele game de produse LG. Microsoft s-a axat recent pe stabilirea unor intelegeri de licentiere a patentelor pentru a dezvolta noi solutii de protejare a proprietatii intelectuale, de respectare a drepturilor proprietatii intelectuale si de creare a unor parteneriate cu o serie de companii de varf de pe piata electronicelor, telecomunicatiilor si furnizorilor de produse hardware.

Prin acesta intelegere, LG poate utiliza tehnologie inovatoare patentata de catre Microsoft, inclusiv pe dispozitivele care au Linux preinstalat. Totodata, Microsoft are acces la patentele LG si poate sa licentieze alte patente dezvoltate de catre compania coreeana, care momentan sunt detinute de MicroConnect Group, furnizor de solutii de business.

Detaliile legate de partea financiara a intelegerii sunt confidentiale, dar partile implicate declara ca Microsoft va achita o suma considerabila, atat catre LG cat si catre MicroConnect, in vederea utilizarii patentelor pentru sistemele de operare si pentru diverse sisteme conexe. in perioada urmatoare, LG va achita contravaloarea patentelor Microsoft pentru dispozitivele create de LG si care au Linux preinstalat.

„Consideram ca intelegerea de licentiere incheiata cu Microsoft confirma valoarea patentelor LG, inclusiv patentele pentru tehnologiile utilizate in consolele de joc dar si pentru alte produse. Consideram ca respectarea proprietatii intelectuale, licentierea si protejarea patentelor unor companii reprezinta o practica de business profesionista si ar trebui ca intreaga industrie sa actioneze in baza acestor principii”, a declarat Jeong Hwan Lee, Executive Vicepresident Intellectual Property Center LG Electronics.

“Intelegerea prezenta este un nou exemplu prin care Microsoft reuseste sa creeze relatii durabile si fructuoase cu diverse companii din industrie prin licentierea proprietatii intelectuale. Suntem extrem de incantati de colaborarea cu un lider in domeniu precum LG, pentru a ne indeplini obiectivele comune si pentru a intampina dorintele consumatorilor nostri”, a declarat Horacio Gutierez, Vicepresident Intellectual Property and Licensing Microsoft.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri