Flickr, site-ul de photo-sharing detinut de Yahoo, va putea fi accesat in sapte limbi internationale, exceptand engleza, anunta PC World.

Flickr a fost infiintat in urma cu 3 ani in Vancouver, Canada, de catre cuplul (sot si sotie) Caterina Fake si Steward Butterfield.

Conform ultimelor estimari, mai mult de jumatate din utilizatorii site-ului sunt din afara Statelor Unite. Ca urmare a acestui fapt, Flickr a decis sa introduca noi versiuni ale site-ului in franceza, germana, coreeana, italiana, portugheza, spaniola si chineza traditionala, urmand sa extinda proiectul pe viitor. Un site Flickr in japoneza, in parteneriat cu Yahoo Japan, este inca in constructie.

“Acestea sunt pietele in care activeaza Flickr”, a declarat Buterfield intr-un interviu recent, adaugand ca e constient de intarzierea serviciului in afara continentului american.

In luna aprilie a acestui an, Flick a inregistrat 24 milioane de utilizatori activi, potrivit companiei de masurare a audientei online comScore. Dintre acestia, 55% provin din afara Statelor Unite, sustine comScore.

Flickr a fost primul site care a introdus notiunea de “tagging”, ce consta in cautarea informatiilor de interes prin simpla tastare a unui cuvant sau a unui grup scurt de cuvinte. Utilizatorii au adaugat pana in prezent aproximativ 12,5 milioane de “tagg-uri” unice, de la cuvinte generice pana la locatii geografice. In total exista 525 milioane de poze stocate pe Flickr, au precizat oficialii companiei.

In afara Statelor Unite, cei mai multi clienti Flickr sunt britanicii si canadieni, sustine Butterfield, urmati de utilizatorii din Germania, Brazilia, Spania, Franta si Australia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Care au fost primele joburi ale unora dintre cei mai influenti oameni