Flickr, site-ul de photo-sharing detinut de Yahoo, va putea fi accesat in sapte limbi internationale, exceptand engleza, anunta PC World.
Flickr a fost infiintat in urma cu 3 ani in Vancouver, Canada, de catre cuplul (sot si sotie) Caterina Fake si Steward Butterfield.

Conform ultimelor estimari, mai mult de jumatate din utilizatorii site-ului sunt din afara Statelor Unite. Ca urmare a acestui fapt, Flickr a decis sa introduca noi versiuni ale site-ului in franceza, germana, coreeana, italiana, portugheza, spaniola si chineza traditionala, urmand sa extinda proiectul pe viitor. Un site Flickr in japoneza, in parteneriat cu Yahoo Japan, este inca in constructie.

“Acestea sunt pietele in care activeaza Flickr”, a declarat Buterfield intr-un interviu recent, adaugand ca e constient de intarzierea serviciului in afara continentului american.

In luna aprilie a acestui an, Flick a inregistrat 24 milioane de utilizatori activi, potrivit companiei de masurare a audientei online comScore. Dintre acestia, 55% provin din afara Statelor Unite, sustine comScore.

Flickr a fost primul site care a introdus notiunea de “tagging”, ce consta in cautarea informatiilor de interes prin simpla tastare a unui cuvant sau a unui grup scurt de cuvinte. Utilizatorii au adaugat pana in prezent aproximativ 12,5 milioane de “tagg-uri” unice, de la cuvinte generice pana la locatii geografice. In total exista 525 milioane de poze stocate pe Flickr, au precizat oficialii companiei.

In afara Statelor Unite, cei mai multi clienti Flickr sunt britanicii si canadieni, sustine Butterfield, urmati de utilizatorii din Germania, Brazilia, Spania, Franta si Australia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri