Lantul de magazine Diverta estimeaza anul acesta o crestere a vanzarilor cu 50% pe segmentul de dispozitive portabile si echipamente IT
Anul trecut, cifra totala a vanzarilor pe segmentul de gadget-uri (dispozitive portabile) si echipament IT s-a cotat la aproximativ 10 procente din cifra realizata pe zona de IT&C din lantul de magazine Diverta.

Portofoliul Diverta pe acest segment cuprinde cinci categorii de produse: sisteme de navigatie si GPS, echipamente audio profesionale, playere DVD portabile, MP3 Playere si rame foto digitale, componente pentru modding si tuning PC si produsele Apple. Produsele se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie. Diverta lanseaza incepand cu luna septembrie primul "Gadget Zone" in interiorul magazinului Diverta Bucuresti Plaza.

Lantul de magazine Diverta estimeaza ca vanzarile pe intreg brandul Apple (inclusiv iPod) vor atinge o jumatate de milion de euro. Potrivit companiei, iPod-urile au fost anul trecut gadget-urile cu cea mai mare crestere pe piata. Cifra de afaceri realizata anul trecut de Diverta pe gama iPod s-a ridicat la aproximativ 60 de procente din vanzarile totale de playere digitale MP3. Aparatele iPod detin, in Romania, o cota de 4% din piata de playere MP3.

„Vanzarile Apple au beneficiat anul trecut de lansarea noii generatii de iPod-uri. in mod normal, dupa ce trece valul de entuziasm, vanzarile scad cu cateva procente. Diverta si-a pastrat insa ritmul de crestere pe produsele Apple si in primele cinci luni ale lui 2007”, a declarat responsabilul cu promovarea IT&C din cadrul Diverta, Catalin Gligan.

Diverta va introduce anul acesta in oferta sa sisteme desktop si laptopuri produse de Apple: Mac Mini, iMac, Mac Book, MacBook Pro. Sistemele din seria Mac vor fi bazate pe procesoare Intel, din seriile Core si Core 2 Duo.

Diverta este un brand al RTC Holding, unul din cele mai mari grupuri de distributie si retail din Romania. Reteaua Diverta detine 70 de magazine in 41 de orase din Romania. Magazinele comercializeaza carti, produse media (muzica, film, jocuri), papetarie, birotica si IT. De asemenea, Diverta mai ofera servicii de inchiriere video, copiere de documente, vanzari de bilete si incarcare electronica. in 2006, Diverta a realizat o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, in crestere de 20 de procente fata de 2005.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri