Nepalul a decis să interzică populara platformă de video-sharing TikTok din cauza a ceea ce oficialii guvernamentali au descris drept impactul său negativ asupra armoniei sociale, informează DPA.

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Rekha Sharma, a declarat că ministerul său şi Autoritatea de telecomunicaţii din Nepal se vor ocupa de punerea în aplicare, deşi nu a oferit un calendar clar pentru aceasta, conform Agerpres.ro.

"Dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, interdicţia ar putea intra în vigoare încă de astăzi", a adăugat Sharma în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa de guvern de luni.

Sharma a precizat că TikTok a fost folosit în mod constant pentru a răspândi conţinuturi care "subminează armonia socială, perturbă structura noastră familială şi îngreunează relaţiile sociale".

Decizia a fost puternic criticată de către lideri ai societăţii civile, politicieni din opoziţie şi chiar de către membri ai coaliţiei aflate la guvernare ca fiind un atac la adresa libertăţii de exprimare.

Aceasta vine la doar câteva zile după ce guvernul nepalez a introdus noi directive care urmăresc să exercite un control mai mare asupra reţelelor de socializare şi asupra conţinutului acestora în interiorul ţării.

Potrivit ziarului Nepali Times, un sondaj realizat de Sharecast Initiative în 2022 a constatat că 56% dintre nepalezii care erau activi
pe internet susţineau că au folosit TikTok.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri