Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a prezentat varianta Vertiv TimberMod a familiilor Vertiv Power Module și SmartMod, având ca și componenta cheie lemnul, în locul oțelului, pentru soluțiile de centre de date modulare prefabricate (PFM).

Dacă provine dintr-o recoltare durabilă, lemnul servește ca material de construcție regenerabil, cu potențialul de a minimiza epuizarea resurselor și de a reduce amprenta de carbon de până la trei ori în comparație cu oțelul, pe baza reducerii emisiilor de CO2 asociate ciclului de viață al produsului, de la tăiere până la fabrică, transportului materialelor și elementelor structurale la locul de asamblare.

Vertiv TimberMod îndeplinește cerințele structurale aplicabile ale clădirii, oferind performanțe mari în fața activității seismice, a forțelor vântului și a cerințelor structurale. Dincolo de abilitatea sa structurală, această soluție adaugă o dimensiune estetică arhitecturii centrului de date, armonizându-se cu diverse medii naturale.

„Prin încorporarea materialelor din surse regenerabile, Vertiv TimberMod nu numai că oferă o opțiune mai ecologică, dar face acest lucru fără a compromite performanța, creând astfel un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra eficienței operaționale a clienților noștri.”, a declarat Viktor Petik, vicepreședinte și lider EMEA pentru afacerea Vertiv Soluții Modulare Integrate

„Deși centrele de date din lemn nu sunt noi, ele au devenit mult mai accesibile acum prin faptul că un furnizor important de centre de date modulare prefabricate oferă blocuri de construcție pentru centre de date sau un întreg centru de date construit cu lemn, cu asigurarea inginerească că va rămâne fiabil”, a spus Vlad Galabov, director pentru cloud și centre de date la grupul de cercetare și consultanță tehnologică, Omdia.

Vertiv TimberMod a fost prezentat la conferința de presă Vertiv “Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution” și este cea mai recentă soluție lansată în cadrul portofoliului în creștere de soluții PFM standard și personalizabile.

Vertiv oferă, de asemenea, servicii end-to-end pentru a facilita implementarea. Acest suport include punerea în funcțiune, întreținerea continuă, monitorizarea de la distanță sau instruirea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri