Internetul lucrurilor și tehnologiile Wi-Fi de ultimă generație sunt oportunități inteligente și în ceea ce privește industria de transport. Această afirmație este evidențiată și de raportul efectuat de Deloitte, care relevă că internetul lucrurilor (loT) contribuie la succesul unui business în transporturi. Descoperă cum să îți crești afacerea din transporturi prin intermediul tehnologiei moderne.

Gestionarea eficientă a flotei auto, prin vehicule interconectate

Interconectarea vehiculelor (platooning) din flota companiei tale de transport este o tehnologie care poate fi luată în considerare. Ea înseamnă circulația în regim convoi, cu un vehicul-lider și un pluton aflat în urma lui, unde interconectarea wireless a sistemelor tehnologice informaționale permite o gestionare eficientă a deplasării.

În plus de asta, șoferii intervin doar atunci când este necesar (similar cu conducerea autonomă), respectiv atunci când vor să părăsească convoiul de vehicule pentru a urma o rută independentă.

Prin urmare, platooning-ul ajută în livrarea mai rapidă a mărfurilor, cu un consum îmbunătățit de combustibil și cantități mai mici de noxe emise, datorită unei viteze constante de circulație. De asemenea, este mai sigur în ceea ce privește siguranța rutieră, grație sistemelor automate de frânare de urgență.

Implementarea unei asemenea tehnologii avansate o poți realiza cu succes prin accesarea unor credite pentru companii de la o instituție financiară nebancară (IFN), cu beneficii precum:

  • proces 100% online pentru o sumă de până la 100.000 RON, respectiv alocarea unui consultant pentru sume de până la 235.000 RON;
  • dobânda este variabilă, în funcție de valoarea ROBOR la 6 luni;
  • poți amâna plata ratei pentru 30 de zile, o singură dată, dacă ai un comportament bun de plată la creditele în derulare.

Monitorizarea stării vehiculelor și a mărfurilor

Automatizarea proceselor este necesară în eficientizarea unei afaceri în domeniul transporturilor. De exemplu, sistemele tehnologice de management al flotei (TMS) trebuie să se regăsească într-o companie de transport performantă. Aceste programe software sunt menite să gestioneze flota de vehicule și să ofere indicatori valoroși în ceea ce privește timpii de livrare a mărfurilor către clienți.

În monitorizarea vehiculelor și a mărfurilor un rol foarte important îl au senzorii loT.

Utilizarea datelor IoT pentru a lua decizii mai bune

Senzorii „IoT” (Internet of Things), ce au la bază tehnologia wireless, sunt esențiali în managementul transportului modern. Aceștia funcționează în timp real în sistemul de navigație al vehiculului, fapt care determină urmarea unei rute optime de transport. Așadar, pot sugera alternative mai bune de deplasare în măsura în care traficul este congestionat din cauza vremii nefavorabile sau a producerii unui accident rutier. De asemenea, dispecerii companiei vor cunoaște tot timpul unde se localizează vehiculele.

Dincolo de planificarea unor trasee eficiente, datele loT sunt valoroase în efectuarea de analize predictive în ceea ce privește eficiența transporturilor de mărfuri și anticiparea nevoilor de mentenanță a flotei de vehicule. Altfel spus, datele sunt utile pentru luarea unor decizii bune pe baza informațiilor colectate de senzori.

Creșterea eficienței în lanțul de aprovizionare

Beneficiile loT continuă și în ceea ce privește logistica companiei de transporturi. Astfel, internetul lucrurilor poate monitoriza cu ușurință factori esențiali precum temperatura sau umiditatea spațiilor de depozitare a mărfurilor, modul și viteza în care sunt deplasate, respectiv urmărirea în timp real a expediției. Mai mult, pot fi o componentă vitală în inventarierea mărfurilor.

Prin urmare, loT optimizează lanțul de aprovizionare, de la depozitare până la distribuție, respectiv sugerează informații prin care se pot reduce costurile operaționale și, nu în ultimul rând, contribuie la o experiență îmbunătățită cu clienții companiei.

Internetul lucrurilor (loT), privit ca o rețea de senzori, tehnologii și sisteme software performante, te poate ajuta în gestionarea vehiculelor, monitorizarea mărfurilor, respectiv luarea unor decizii inspirate în ceea ce privește managementul întregii afaceri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri