Anul 2024 vine cu noi premise pentru industria refurbished. Cetățenii români sunt tot mai dornici să achiziționeze produse electronice la prețuri accesibile - de la calculatoare până la tablete sau PC-uri. Conceptul de recondiționare a apărut de mult pe piață, mai ales în țările europene, iar acum prinde contururi și în România. Economia circulară a devenit noul etalon în industrie, iar dispozitivele repuse în vânzare contribuie semnificativ la îndeplinirea obiectivelor.

Însă, mai multe detalii despre cererea pentru produse recondiționate, dar și despre avantajele pe care le oferă asemenea investiții afli în rândurile de mai jos.

Consumatorii vor continua să caute opțiuni mai accesibile, mai ales în contextul economic actual

Cel mai mare avantaj al dispozitivelor recondiționate este că sunt mult mai ieftine decât cele noi. Totuși, performanțele tehnice nu sunt afectate în vreun fel. Progresele în procesele de reparație au dus la o creștere semnificativă a calității echipamentelor restaurate. Conform unei statistici, piața globală a fost estimată la 22.568 milioane dolari în anul 2022. Pentru 2024 se preconizează și mai multe încasări, tocmai datorită interesului tot mai crescut al consumatorilor. Până în anul 2028 va ajunge la 29.913 milioane de dolari.

În ciuda popularității în plină expansiune, majoritatea nu face diferența între second hand și calculatoare refurbished. Iată ce înseamnă mai exact recondiționat:

• Dispozitivele sunt evaluate și reparate de specialiști în domeniu.
• Produsele sunt puse în vânzare de producători autorizați,
• Prețurile reflectă întocmai raportul calitate - siguranță - funcționalitate,
• Odată livrate, echipamentele vin însoțite de garanție,
• Sistemul de operare este de asemenea actualizat.

Practic, investiția devine mult mai sigură. Ai certitudinea că poți returna dispozitivul în cazul în care ceva nu merge bine. De asemenea, eficiența operațională și viteza de încărcare sunt cu mult îmbunătățite.

Mulți consumatori devin tot mai conștienți de impactul ecologic al consumului excesiv

Consumul iresponsabil de resurse a devenit o problemă globală. Efectele pe care le au deșeurile electronice se resimt atât la nivelul gradului de poluare, cât și al sănătății umane. Studiile subliniază o realitate îngrijorătoare - anual, românii generează 100.000 de tone de DEEE-uri (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Conștientizarea impactului asupra mediului a dus la o creștere a interesului pentru produsele reciclate sau recondiționate. Mulți au adoptat deja principiile stilului de viață minimalist - fără investiții constante în dispozitive electrice sau care pot deveni deșeuri în doar câteva luni. Însă, înainte de a achiziționa un laptop refurbished e esențial să verifici cine a făcut restaurarea. Cel mai bine este să cumperi direct de la producător pentru că îți poate oferi garanție și implicit siguranța reparației în cazul în care e nevoie.

Rapiditatea avansului tehnologic

Un alt motiv pentru care piața globală de produse refurbished se va bucura de o popularitate sporită în 2024 este avansul tehnologic. De la un sezon la altul apar alte echipamente electrice, fiecare cu specificații și avantaje diverse. Tocmai de aceea, mulți utilizatori renunță la modelele mai vechi în favoarea celor nou dezvoltate. În mod evident, costurile sunt pe măsură. Însă, nu-ți face griji - aici intervin soluțiile refurbished. Spre exemplu, un laptop DELL Precision 7560 poate fi achiziționat la costuri mult mai mici comparativ cu produsul nou. Caracteristicile sunt aceleași, ba chiar unele au fost testate dinainte de personal calificat pentru a oferi randamentul așteptat.

Oferta din ce în ce mai variată și disponibilitatea crescută a produselor refurbished au atras în ultimii ani un număr foarte mare de consumatori. Furnizorii oferă adesea garanții competitive, servicii post-vânzare și de recondiționare.

Vrei să te bucuri de aceleași performanțe, dar la costuri mai mici?
Nu ezita să investești în alternative refurbished!

Sursa foto: Freepik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri