Scumpirea energiei i-a încurajat pe români să caute soluții alternative în ceea ce privește asigurarea confortului termic în casă și necesarul de electricitate pentru a avea facturi cât mai mici, iar asta a genera o cerere tot mai mare pentru instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, ceea ce a condus și la o creștere a pre

Conform datelor de pe Necesit.ro, o platformă dedicată celor care caută meșteri pentru proiectele și nevoile de pe lângă locuința lor, dacă panourile fotovoltaice au devenit soluția preferată pentru electricitate, pompele de căldură înregistrează o creștere semnificativă a vânzărilor pentru nevoile de încălzire.

În acest context, în ultimele trei luni a existat o creștere de 28% în cererile de instalare a panourilor solare comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Între timp, cererea pentru pompe de căldură a crescut chiar mai mult, cu 31% de la un an la altul, iar pe măsură ce iarna se apropie, interesul pentru pompele de căldură continuă să crească.

De altfel, cererea de panouri solare și pompe de căldură se află pe o tendință de creștere de 30% de la an la an.

Analiza Necesit.ro, arată că în iulie 2023, cererea pentru instalarea panourilor solare a fost cu 65% mai mare decât în iulie 2022. În august, cererea a crescut cu 26%, iar în septembrie cu 14%.

cerere panouri solare și pompe de căldură„Proprietarii nu utilizează energia solară doar pentru propriile lor nevoi, ci și pentru a returna excesul în rețea. Această schimbare îi transformă pe proprietari în prosumatori, adică atât consumatori, cât și producători de energie”, notează reprezentanții platformei.

Pe de altă parte, cererile pentru pompe de căldură pe Necesit.ro au crescut în iulie cu 13% față de anul precedent, în august cu 61% și în septembrie cu 78%.

„Avansurile tehnologice au făcut ca pompele de căldură să devină mai accesibile și mai atractive pentru un număr mai mare de persoane. Costurile pentru pompele de căldură variază între 20.000 și 45.000 de lei, în funcție de modelul ales și de dimensiunea locuinței. Odată cu venirea lunilor mai reci, cererea pentru pompe de căldură crește, în timp ce interesul pentru panouri solare începe să scadă ușor. Mulți proprietari optează pentru sisteme integrate de pompe de căldură și panouri solare pentru a-și satisface nevoile de electricitate”, mai notează reprezentanții Necesit.ro.

Cum pot clienții să obțină o ofertă mai bună

Din cauza unei cereri crescute și a unei oferte extinse, trebuie să fii atent când alegi un prestator de servicii. Prețurile foarte mici pot fi un semn de alarmă, iar instalările nu ar trebui făcute niciodată de unul singur.

Adunați cel puțin trei oferte de la diferiți furnizori și comparați-le. Nu alegeți un furnizor doar pe baza prețului. Verificați evaluările și recenziile furnizorului de la clienții anteriori și analizați cu atenție ofertele până o găsiți pe cea mai potrivită. Calitatea are un preț. Nu alegeți un furnizor doar pe baza prețului” subliniază Loredana Popescu, manager de vânzări la Necesit.ro.

Cei de la Necesit.ro sugerează că pot fi obținute mai multe oferte pentru a vă crește șansele de a obține o ofertă bună și ca preț, dar și calitativă din prisma serviciilor prestate. Analiza recenziilor lăsate pe platformele speciale, cum este și Necesit.ro, îi pot ajuta pe cei care caută un serviciu de instalare a echipamentelor în locuințe să-și găsească un prestator de încredere și adecvat nevoilor lor.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri