Potențialul uman din România a fost mereu un punct de atracție pentru Microsoft. Sucursala locală este una dintre cele mai mari ale companiei din Europa, precizează Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, într-o discuție cu wall-street.ro, adăugând că organizația pe care o reprezintă continuă procesul de recrutare.

Reprezentantul Microsoft precizează că sunt sute de poziții deschise pe zona de tehnologie pentru cei care își doresc să lucreze la Microsoft România.

Din informațiile pe care le regăsim pe platforma companiei, observăm că sunt anunțuri de angajare pentru poziții diverse, precum: software engineer, Cloud solution Architect, cybersecurity support engineering manager sau în departamentul de recrutare.

Tot în cadrul acestor anunțuri, observăm că o mare parte dintre locurile de muncă vacanțe permit munca la distanță.

Apetitul României pentru digitalizare

Bogdan Putinică este de părere că, la nivel general, când vine vorba de transformare digitală, în România principalele achiziții pe zona de tehnologie sunt în continuare pe segmentul de infrastructură, respectiv servere, calculatoare etc, în timp ce situația la nivel internațional s-a schimbat.

„Tehnologia, în momentul de față, înseamnă servicii, digitalizarea serviciilor de business, infrastructură dinamică, de tip cloud, pe care o folosești și plătești atât cât ai nevoie de ea(...) Apetitul în România este în zigzag, sunt și momente în care factorii de decizie au strategii și viziuni extrem de coerente și lucrurile se întâmplă ca la carte și toată lumea este fericită.”, precizează Bogdan Putinică.

Reprezentantul Microsoft vorbește despre nevoia unei abordări mai pragmatice la nivelul societății atunci când vine vorba de tehnologie.

„Aș vrea sa o văd mai des aplicată, nu să se cheltuie sute de milioane de euro pentru a cumpăra cutiuțe care vor ruginii după aceea și cu care nu vom face nimic pentru că acest apetit(tehnologic n.r.) este în zona cutiuțelor, nu în zona serviciilor”, adaugă reprezentantul Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri