Compania concureaza pe piata microprocesoarelor cu International Business Machines (IBM) si Electronic Data Systems (EDS), urmarind extinderea in Europa si Statele Unite prin achizitii care i-ar aduce majorarea vanzarilor pe plan international.

Recent, Fujitsu, care livreaza microprocesoare unor companii ca Sony, a licitat 395 de milioane de euro pentru compania franceza GFI Informatique, dupa seria de achizitii care a inclus germanii TDS Informationstechnologie AG in ianuarie, contra sumei de 100 de milioane de euro.

Desi GFI considera ca Fuijitsu trebuie sa-si revizuiasca oferta, oficialii companiei japoneze au declarat ca nu vor urca pretul licitat.

Citeste si:

Fujitsu, care ocupa pozitia a cincea in topul producatorilor de servere pe o piata dominata de Hewlett-Packard (HP) si IBM, a raportat un profit de 2,95 miliarde yeni (aproximativ 18 milioane de euro) in intervalul aprilie-iunie, in scadere semnificativa fata de rezultatele de acum un an, de 14,57 miliarde yeni (88 milioan de euro).

Reprezentantii Fujitsu sunt increzatori in rezultatele viitoare, estimand un profit operational de 195 miliarde de yeni (1,18 miliarde de euro), comparativ cu estimarile initiale de 190 de miliarde de yeni (1,15 miliarde de euro) si putin peste previziunile analistilor de 194,6 miliarde de yeni (1,17 miliarde de euro).

Fujitsu, care depinde in mare parte de comenzile primite de la guvernul japonez achitate pana in martie, a inregistrat o pierdere neta de 14,78 miliarde de yeni (aproximativ 89 milioane de euro) in aprilie-iunie, anul trecut aceasta fiind de 664 milioane yeni (4 milioane de euro).