AMD a lansat marti un nou procesor cu doua nuclee din seria Athlon 64, acesta fiind ultimul cip realizat cu tehnologia de 90 nanometri pe care il va lansa compania, inainte de lansarea din toamna a procesoarelor realizate cu tehnologia de 65 de nanometri.

Modelul Athlon 64 X2 6400+ Black Edition este un procesor cu doua nuclee (dual-core), la viteza de 3.2 GHz. Procesorul contine un controller de memorie dual-channel pe 128 biti si memorie cache L2 de 2MB. Noul procesor este destinat in special amatorilor de jocuri video si creatorilor de continut multimedia. Pretul de magazin al procesorului este de 251 dolari, in cutie, fara ventilator.

Tehnologia de 65 de nanometri este un proces avansat de fabricare al cipurilor, in care trazistorii au dimensiuni de numai 100 de atomi.

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) este unul dintre principalii furnizori de solutii inovatoare pentru sectorul IT, grafica si electronice comerciale. Companiile Intel si AMD fabrica majoritatea procesoarelor folosite de cele peste un miliard de calculatoare personale si servere aflate in uz la nivel mondial, compania Intel detinand circa 80% din piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri