Gigantul Apple detine 17% din piata de notebook-uri si ar putea ajunge pe locul al treilea in topul producatorilor de computere din Statele Unite, conform studiilor de piata citate de presa internationala

Apple a avut in luna iunie o cota de piata de 17,6 procente in Statele Unite, conform studiilor NPD Group, mai mult cu 2,2 procente fata de perioada similara a anului trecut, cand detinea 15,4% din aceasta piata. Cresterea vanzarilor de notebook-uri aduce o evolutie pozitiva pe mai multe segmente, compania detinand 5,9% din intreaga piata pe care activeaza, mai mult cu 1,1 procente fata de anul trecut.

Apple a vandut in ultimul trimestru financiar incheiat 1,73 milioane de computere Mac, inregistrand pe acest segment o crestere de 33 de procente fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile de laptopuri au crescut spectaculos cu aproximativ 42%, ajungand la 1,13 milioane de computere vandute in ultimul trimestru.

In ceea ce priveste terminalul produs de compania Apple, iPhone este inca la mare cerere, potrivit companiei de wealth management UBS. Specialistii UBS sunt de parere ca in trimestrul in curs se vor vinde mai mult de 800.000 de unitati iPhone, peste pragul de 730.000, stabilit de Apple, informeaza Reuters. “Cercetarile noastre continua sa indice o cerere solida pentru iPhone, in ciuda diminuarii elanului de la lansare si a asteptarilor extrem de mari”, a declarat analistul Ben Reitzes. Acesta este de parere ca cererea este in crestere si pentru notebook-uri, dr si pentru noile calculatoare iMac.

Vanazrile in crestere pe care le inregsitreaza Apple ar putea situa compania pe locul al treilea in topul producatorilor de computere din Statele Unite, afandu-se pentru prima data pe o pozitie atata de inalta din anul 1996 si pana acum, conform unui studiu elaborat de IDC . Pe continentul american, primul producator de calculatoare se afla Dell, iar pe locul al doilea se situeaza HP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si