Matsushita ar putea plati 172 mil. de dolari pentru inlocuirea bateriilor BL-5C

Bateriile de tip BL-5C, pe care Nokia le va inlocui in mai multe tipuri de terminale mobile, ar putea sa il coste pe producatorul Matsushita Electric Industrial Co. intre 86 si 172 de milioane de dolari americani (10-20 miliarde yeni japonezi)

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, s-a oferit la mijlocul lunii sa inlocuiasca 46 de milioane de baterii de telefoane, produse de Matsushita, dpa ce au fost semnalate cazuri in care acestea s-au supraincalzit in timpul incarcarii. Problemele au fost confirmate la bateriile de tip BL-5C produse de Matsushita intre decembrie 2005 si noiembrie 2006.

Oficialii companiei japoneze au declarat ca nu au niciun plan pentru rivizuirea veniturilor si asteapta sa inregistreze un profit operational in crestere cu 3,8% fata d anul trecut. Rick Simonson, CEO al Nokia, declara pentru Dow Jones Newswire, odata cu anutarea retragerii bateriilor , ca o parte din costuri va fi suportata de producatorul bateriilor, intrucat acesta se obliga se furnizez componente de calitate. Grupul a anuntat vineri ca Matsushita Battery Industrial Co, subsidiara companiei Matsushita, va suporta costurile directe de inlocuire a bateriilor.

Analistii japonezi sunt de parere ca inlocuirea bateriilor ar trebui sa coste intre 10 si 50 de miliarde de yeni japonezi (86,2 – 431 milioane de dolari americani), insa unii au estimat costrui de pana la 138 miliarde de yeni (mai mult de un miliard de dolari) raportate la valoarea actiunilor companiei Matsushita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri