Bateriile de tip BL-5C, pe care Nokia le va inlocui in mai multe tipuri de terminale mobile, ar putea sa il coste pe producatorul Matsushita Electric Industrial Co. intre 86 si 172 de milioane de dolari americani (10-20 miliarde yeni japonezi)
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, s-a oferit la mijlocul lunii sa inlocuiasca 46 de milioane de baterii de telefoane, produse de Matsushita, dpa ce au fost semnalate cazuri in care acestea s-au supraincalzit in timpul incarcarii. Problemele au fost confirmate la bateriile de tip BL-5C produse de Matsushita intre decembrie 2005 si noiembrie 2006.

Oficialii companiei japoneze au declarat ca nu au niciun plan pentru rivizuirea veniturilor si asteapta sa inregistreze un profit operational in crestere cu 3,8% fata d anul trecut. Rick Simonson, CEO al Nokia, declara pentru Dow Jones Newswire, odata cu anutarea retragerii bateriilor , ca o parte din costuri va fi suportata de producatorul bateriilor, intrucat acesta se obliga se furnizez componente de calitate. Grupul a anuntat vineri ca Matsushita Battery Industrial Co, subsidiara companiei Matsushita, va suporta costurile directe de inlocuire a bateriilor.

Analistii japonezi sunt de parere ca inlocuirea bateriilor ar trebui sa coste intre 10 si 50 de miliarde de yeni japonezi (86,2 – 431 milioane de dolari americani), insa unii au estimat costrui de pana la 138 miliarde de yeni (mai mult de un miliard de dolari) raportate la valoarea actiunilor companiei Matsushita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri